Lurad

Alex gick verkligen all in på 1a april.

3 gånger innan han åkte iväg till skolan på morgonen lurade han mig. Småsaker men jag gick på det. Bl a att dom skulle besöka ett museum och att han måste ha pengar med sig.

Efter skolan sen försökte han lura mig att han bara fick 58 på engelska provet den dan. Det gick jag inte på. Dels får dom aldrig resultaten samma dag, dels har han alltid alla eller nästan alla rätt på dom proven men han lyckades lura mig med ett par saker till som jag inte ens minns nu.

I skolan hade han lurat kompisarna och sagt att när han kom ut på morgonen för att vänta på bussen såg han att hela muren runt museet hade rasat. Kompisarna hade alla gått på det stenhårt och stått med hakorna vid fotknölarna. Han och Şenay hade lurat lärarna på läxstället och sagt jätte dåliga resultat på ett prov dom haft. Lärarna blev först besvikna men skrattade sen gott åt.

På väg hem vill han köpa ett paket kex. Jag sa först nej då vi inte äter sånt i veckorna. Han tittar på mig och säger, snälla jag vill så gärna bjuda dig på ett kex. Det kan du göra på fredag tyckte jag. Men mamma, jag vill så gärna för jag har lurat dig så mycket idag.

Naaaw men goaste finaste unge. Nåt sånt kan ju en mamma inte säga nej till så han fick pengar och smet in på en Market och köpte ett paket kex.

Äter middag ute och när vi kommer hem pyser han direkt in på toa. Något han brukar. Jag plockar ur vattenflaska, iPad mm ur hans väska.

Gör mig en kaffe för kexet skulle jag få till kaffet.

Alex kommer med 2 kex (typ ballerina kex men med vitt klet mellan) på ett fat. Jag tar det ena och biter halva och börjar tugga.

Nä men fy! Det här tyckte jag inte om. Smakar ju mint!

Det smakade vidrigt. Jag är inte så förtjust i mint i kakor och godis och det här var verkligen stark mint. Passade inte alls ihop med det söta kexet.

Alex börjar asgarva och talar om att det är tandkräm!

Då hade han delat kexet, tagit bort det vita kletet och smetat på tandkräm och satt ihop kexet igen.

Alltså, jag bröt ihop av skratt och skrattade så tårarna sprutade. Jäkla unge så full i bus.

Blev ni lurade på 1a april?

This entry was posted in Alex, Sagt av Alex, Tokigt, Roligt & Knäppt and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Lurad

 1. farfar hebbe says:

  Mors..April April din dumma sill,Alex kan lura dig vart han vill….
  Jag klarade mig från lur,barnbarnen försökte,efter det att jag lurat dom riktigt bra..Haé Kram.

 2. Ama de casa says:

  Haha! Han var verkligen i högform 🙂 Tur att det bara är första april en gång per år 😉

  Jag tror jag klarade mig från lurendrejerier… 🙂

 3. Lena i Wales says:

  I år blev det inget lurande.
  Men sanningen är att jag 1 april för 30 år sedan födde en son. Han har inte alltid tyckt det var roligt att fylla år just det datumet, men det kan han ju inte hjälpa. Skýll på modern, hi, hi!!!
  Ha det bra!

 4. Lotta J says:

  Hahahaha bästa killen!!! Bra trick!, kommer att knyckas!! 😉

Kommentera