Den osminkade sanningen

Jag älskar mina och Catarinas långa vandringar i bergen. Det är så fint där uppe. Naturen, utsikten, husen, dofterna, byborna som alltid ler och hälsar så glatt…

Men så finns det något som gör mig både ledsen och arg och det är all nedskräpning. All skit folk dumpar överallt och tro mig, det är verkligen överallt. Småskräp i form av flaskor, burkar, cigarettpaket…i väggrenen. Stora dumpningar i form av bilar, byggmaterial, möbler, kläder…

Här är en del av skräpet från dagens runda. Bara en del av det vi såg idag.

Folk slänger allt möjligt i naturen. Vi har sagt att det bara är en tidsfråga tills vi snubblar över ett lik. Fuderar på om vi inte redan kanske passerat ett eller två. Alla dessa svarta sopsäckar. Börja öppna och undersöka dom och jag svär på att det ligger en kropp i nån. Bara tanken får oss att snabba på stegen bort från säckarna.

Vad tänker folk med? Sluta skräpa ner!

I nästa inlägg bjuder jag på vackra bilder från dagens runda.This entry was posted in Turkiet är Turkiet, Utflykter stora som små and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Den osminkade sanningen

 1. farfar hebbe says:

  Oj den nedskräpningen var den jävligaste jag någonsin sett,o jag som svär över den nedskräpning jag ser här hemma,,o då är det bara en ”Promille” av det du visar,Usch o fy…Väntar hellre till att få se dina fina bilder,nu när du visat avigsidan..Haé Kram.

 2. ja fy tusan vad tråkigt det är !!

  • Sand mellan tårna says:

   Fruktansvärt! Ser så illa ut och inte bara det. Det förstör ju naturen och bryts ju inte ner på flera hundra åt :/

 3. Catarina says:

  Ååhhh ja, jag älskar verkligen också våra fantastiska vandringsturer runt om i bergen och trakterna här. Det finns så mycket vackert och spännande att se och upptäcka 🙂
  Men så är det ju allt detta skrot och skräp som folk vräkt ut precis överallt – fullständigt bedrövligt 🙁
  Och en vacker dag snubblar vi med säkerhet över något vi inte alls vill vara i närheten av…

  Dagens runda på ca 17 km är jag väldigt nöjd med 😉 – bara en lite regnskvätt som störde en kort stund, annars var det helt underbart. Och nu är det väldigt skönt att bara jäsa på soffan och lägga upp benen högt så de får vila till nästa gång…

 4. Kristina Dyverdahl says:

  Tyvärr blir man avtrubbad. I början städade jag utanför huset där jag bor men efter ett tag gav jag upp. Ingen verkar bry sig o tyvärr har jag blivit lika själv.

 5. TantGlad says:

  Det är värkligen trist hur folk skräpar ner i naturen. Sen tänker jag på de gamla stackars bilarna som står bara som ett par skelett. Undra hur deras historia har varit. Hur kom de dit? Ville ingen veta av dem längre? Stackars bilar.
  Ha nu en jätteskön ny vecka
  Kramen.

 6. Ama de casa says:

  Ja fy vad trist att alla skräpar ner sådant. Det är likadant i Spanien… 🙁

Kommentera