Şampiyon Kokoreç

Är en restaurang vi åt på nu ikväll. Hasan och Alex har varit där innan men för mig var det första gången.Şampiyon Kokoreç ligger på ”soppgatan” på vänster sida om man kommer nerifrån Atatürkstatyn. Ni som inte vet vilket ”soppgatan” är så är det en av gatorna som går upp från Atatürkstatyn mot 25 an. Den högra av dom om ni står med näsan mot gatorna. Den kallas så då det ligger många restauranger där som serverar soppor (även annan mat)dygnet runt. Populärt ställe bland nattfolk. Minns en gång när Alex skola haft nåt jippo som slutade sent. Innan vi åkte hem stannade vi för att äta soppa på en av restaurangerna där och vi var inte dom enda. Typ hela skolan var där.Tillbaka till där vi åt nu ikväll. Fräsch och snyggt ställe.

På menyn finns lite blandat men många rätter med musslor i olika former men även soppa, kyckling, köfte. Lite av en fast food restaurang.

Vi alla tre älskar musslor så det började vi med. En stor skål ställs fram och man betalar per mussla man äter. 1 lira styck kostar dom.

Här i Turkiet är musslorna fyllda med kryddigt ris. Har faktiskt aldrig sett musslor serveras som i Sverige nånstans här.

Köfte, pommes, russhian sallad och lite annat grönt tog jag sen. Missade ta bild på det men det var nog dom godaste köfte jag någonsin ätit.

Testa gärna detta stället!

This entry was posted in Äta ute/Fika, Tips and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Şampiyon Kokoreç

 1. farfar hebbe says:

  Kväller,såg ju väldigt fränt ut med dom röda o vita möblerna,smakade dessutom maten bra,då kommer du säkert tillbaka,tror jag..
  I dag fick jag se årets första Tofsvipa,så snart är det vår,bara Tranan som fattas..Haé Kram.

 2. Kristina Dyverdahl says:

  Bra tips! Vad jag fått höra är det endast Nadir som har nattöppet. Någon som haft provision på att locka folk kanske.

 3. Elin says:

  åh mediye eller hur det stavas jag vill ha!!!!! Shit vilket sug jag fick går ju inte ens att få tag på här i Sverige!!!
  I närheten av flash förstår jag, åh lamachun åt det förra sommaren när jag va där med en vän men hon ju inte impad!! Jag hade kunnat äta där varje dag hela veckan om jag fick! Borde även vida Tatyeringen och få lite gratis lamachun!! Haha!!
  Kram till dig och Alex och njut av musslorna pt mig nästa gång!!!

  • Sand mellan tårna says:

   Midye dolma heter det väl tror jag. Aldrig sett i Sverige men nån turkrest eller annan utländsk kanske har.
   Haha ja visa tatueringen 😀 Riktigt så förtjust är inte jag i lahmacun 😉
   Maten är ju en bra anledning att komma hit igen så kom kom 🙂
   Kram Kram!

 4. Ama de casa says:

  Såg himla trevligt ut! Fin röd inredning… 🙂

Kommentera