Stanna vid övergångsställe

Precis som i Sverige är det lag här på att bilarna ska stanna vid övergångsställe för att släppa fram gående. Hörde för ett par tre veckor sedan att det ska bli hårdare kontroller på detta.

Kan ju säga att det är inget jag märkt av överhuvudtaget. Inte sett en enda kontroll. Förra veckan räknade jag till 26 bilar som bara blåste förbi när jag stod och väntade på att få gå över. Efter dom 26, var det nån som stannade då? Nej, men det var bara för att det blev rött vid trafikljuset längre upp så det kom inga fler bilar.

I början på denna veckan stod jag vid ett övergångsställe. Det kom en bil sen var det helt tomt på bilar så långt ögat kunde nå. Bilen körde ganska långsamt, lite söndagskörning. Det var en polisbil. Tror ni den stannade och släppte över mig och den andra personen som också stod och väntade? Såklart inte!

Hur sjutton tror dom folk ska stanna när inte ens poliserna som väl ska föregå med gott exempel stannar? Suck!

???????????????????????????????????????

This entry was posted in Turkiet är Turkiet and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Stanna vid övergångsställe

 1. Mamma says:

  Korsa en gata hos dig = livsfara. Det gäller att ha koll!
  Puss!

 2. Kristina Dyverdahl says:

  Det gäller verkligen att se upp. Många kör ju även mot rödljus och enkelriktning!

 3. Ama de casa says:

  Jag TROR att det är samma lag som gäller i Spanien, och dom är ganska duktiga på följa den. Men precis som på alla andra ställen (inklusive Sverige) ska man ju absolut inte lita på att dom faktiskt gör det…

Kommentera