Röd rand på skolbussarna

När Alex blev hämtat på morgonen efter vinterlovet ser jag att hans buss fått en röd rand på sidan av bussen under fönstren. Skolans färger är rött, blått och vitt så jag trodde bara dom ”designat” om dom.

På kvällen när jag och Hasan ska hämta Alex utanför läxstället kommer en skolbuss med den röda randen och jag säger att där kommer en Bahçeşehir buss. Nä säger Hasan, det står ju ufuk koleji på den. Nä tyckte jag, det är en röd rand på och det har Alex buss nu. Nä, det står ufuk på den säger Hasan och då ser jag ufuk loggan på sidan och skylten i fönstret som säger ufuk koleji.

Ser sen fler och fler skolbussar varje dag, både från privatskolorna och kommunala ha röda ränder på sidorna.

Idag på fikat pratade vi om det och funderade på varför dom gjort så på alla bussar. Kom fram till att det är nog för att skilja ut skolbussar från alla andra transfer/pickup…bussar även om det i bakrutan på skolbussarna står ”skolservice” men för att lättare se kanske. Nån som vet? Å är det så överallt eller bara i Alanya området?

(null)

När jag gick hem nu stod några bussar från Alex skola utanför Kulturhuset. Skolan har flest minibussar men ett par stora som används vid t ex utflykter så slipper dom köra så många små. Alex var nog där inne på kulturhuset. Han sa nåt igår om att dom skulle dit och titta på gamla frimärken.

This entry was posted in Alex skola and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera