Sol men oväder på ingång

Tisdag och en dag närmre fredag. Det gillar vi.
Igår klarnade det upp och blev soligt och fint hela dan. Även denna dag ser ut att bli fin. Solen skiner och himlen är nästa helt blå. Ingen super värme, bara runt 10 grader.
Läste en nyhetsartikel igår att ännu ett oväder är på ingång. Förra veckans oväder ställde ju till det en del med snökaos och dödsfall i vissa områden. Nu är ett nytt oväder som sagt på väg. Västra Turkiet och nordöstra ser ut att drabbas värst med storm och snö. Här blir det väl mest regn (snö i bergen) och ännu mer sjunkande temperaturer.
Varje år kommer en köldknäpp. I januari, helgen efter vi kom tillbaka från Sverige var det skitkallt rent ut sagt med vara 3-4 grader dagtid och isvindar. Nån minus på natten.
Hemma fällde jag ner jalusierna för fönstren för att stänga inne värmen och hålla ute kylan sen körde vi ac apparaterna på max värme.
På fredagen hade jag fått upp 24 grader inne. Stängde av ac’n när jag gick på fredagsfikat. Kommer hem 3 tim senare och det var 12!!!!! grader inne. Gaaaahhhhh! Fy fasen va kallt.
På med ac och element sen stängdes det inte av förrän ett dygn senare. Vi var iväg och käkade sushi (på restaurangen runt hörnan här vid oss) på fredagkvällen men jag stängde inte av ac’n under den dryga timmen vi var iväg. Det hade blivit utkylt direkt. Så kallt hoppas jag inte det blir nu närmsta dagarna. Husen är ju inte isolerade som i Sverige så ingen som inte bott här vintertid kan förstå hur kallt det blir. Thank god for ac. Hade inte överlevt utan.

(null)
God morgon!

This entry was posted in Väder and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Sol men oväder på ingång

 1. farfar hebbe says:

  Mors.Huváligen,inte kul när kylan tränger in i husen,det går ju så snabbt där hos er,centralvärme saknas väl i de flesta hus.Minns några kyliga dagar på Cypern,när rummet blev svinkallt på några få timmar.Jag tror inte att jag skulle märka någon stor skillnad i temp inne om värmen skulle stängas av i 3-4 timmar..Hoppas du får tillbaka solen och värmen.Här ser det grått ut..Haé Kram.

 2. farfar hebbe says:

  Mors.Tror inte jag får se någon sol i dag,ser jämngrått ut,men graderna är ju nära 0:an..
  Jasså du tycker rebusen är svår,,jag trodde den skulle vara lätt..Haé Kram.

 3. Mamma says:

  God Morgon!
  Usch och fy för oväder! Tur det finns soffhörn att kura i 🙂
  Ha en bra dag!
  Puss o Kram

  • Sand mellan tårna says:

   Ja soffan under en filt och ac’n på högsta värme får det bli om det blir för bedrövligt här.
   Stänger dom skolorna vet vi att det är illa annars inte 😉
   Ha en bra dag.
   Puss o Kram

 4. Ama de casa says:

  Det är samma här. Jag tror att folk (som inte upplevt det) kan förstå hur kallt och rått det faktiskt kan bli här runt medelhavet.
  Idag har vi upplevt ett smärre snöväder. Att kalla det oväder är nog att överdriva, men det kom lite vitt från himlen när vi började åka hemåt från Granada 🙂

 5. Laura says:

  Det snöar i Istanbul just nu. 🙂 Men vårt hus värms upp med naturgas (som de flesta hus här) och värmeelementen är brännheta, vi har det +26C inomhus(!!) vilket jag tycker är lite för varmt. Men det bor många pensionärer i vårt hus som envisas med att ha det så varmt, och tyvärr går värmen inte att reglera..

 6. Kristina Dyverdahl says:

  Kanske jag ska vara glad då, att jag p.g.a. visumkrångel inte fick stanna över vintern. Hade varit intressant att känna på den kyla som är där. Hoppas på att Mars månad blir lika skön som i fjol. Anlände då den 4:de och badade från dag två. Går nog inte i år eftersom vintern varit så mycket kallare än den föregående.

  • Sand mellan tårna says:

   Nä fy, var glad att du slipper kylan här. Förra året vid denna tiden hade vi runt 20 och dryga det. Jag kollade tillbaka i bloggen. Håller tummarna att mars blir varm och fin. Det kan ju smälla till och bli riktigt varmt.

Kommentera