Vilka idioter det finns

Tog en snabb promenad ner till stranden. På väg därifrån hör jag hundar skälla, gny och typ skrika.
Ser en stor schäferhund ge sig på ”Babahunden”, Oskar som den egentligen heter.
En man med koppel i handen som jag tog föregivet var ägaren till schäfern försöker få den att sluta utan att lyckas ett enda dugg.
En man som har en butik i huset bredvid oss var också där med sin lilla plutt hund. Han var antagligen ute och gick i parken med sin hund och Babahunden som brukar ligga utanför butiken följde med dom.
Butiksmannen lyfte upp sin lilla hund i famnen. Hade schäfern gett sig på den hade den dödat den med ett bett. Butiksmannen och jag ropade på Babahunden som lyckats komma loss. Han kom till oss och vi skulle gå över vägen. Ägaren till schäfern hade inte fått fatt i sin hund så den kom ju farande igen och flög på Babahunden och satte tänderna i nacken på honom och Babahunden skrek av smärta. Babahunden är världens finaste, snällaste och goaste gathund som inte gör en fluga förnär. Han är omtyckt av folk i området, restaurangpersonal, butiker, turister… Ja alla!
Folk som såg vad som hände och som vet vem Babahunden är blev alla galna på schäfern och var på väg att rycka ut.
Ägaren till schäfern vågade sig själv inte fram till sin hund. Försökte både sparka och slå på den med kopplet utan resultat. Han skrek på den och den brydde ju sig mycket. Not!
Jag fick ett utbrott och skrek på honom att se till att få tag i din hundjävel och ha den kopplad.
Tyket säger han till mig…”Vad är det med dig” som om det var mig det var fel på och inte honom som har noll pli på sin hund.
Jag var inte den enda som skrek på honom. Folk var förbannade.
Babahunden kom loss igen och började springa. Schäfern tittar på sin ägare, ägaren säger till hunden att stanna och hunden rusar efter Babahunden igen.
Ägaren skriker att den ska komma vilket den såklart inte gör.
När vi kom fram till vårt hus såg jag inte Babahunden mer. Han hade nog sprungit in vid Kulturhuset och jag hoppas han kom undan schäfern och att ägaren fick tag på den.
Har man hund får man se till att uppfostra dom och lära dom lydnad annars ska man inte ha hund. Skaffar man ändå hund får man väl se till att ha den kopplad.
Vad händer om den ger sig på ett barn nästa gång???
Att den gav sig på finaste Babahunden är illa nog.
Jag blir så arg! Vilka idioter det finns.

(null)
Bästa Babahunden håller oss ofta sällskap på mornarna när vi väntar på Alex skolbuss.

(null)

(null)

(null)
Å så här såg havet ut idag. Stora vågor. Växlande väder men sol och regn om vartannat.

This entry was posted in Allt & Inget, Inte alltid roligt, Väder and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Vilka idioter det finns

 1. Mamma says:

  Stackars stackars Babahunden! Hoppas verkligen han kom undan och inte blev allvarligt skadad. Om jag förstått rätt är det en gathund och då har han ju ingen som kan ”plåstra” om honom och kanske åka till veterinär om det behövs.
  Och ägaren till schäfern ska ju inte ha hund över huvud taget! En hund som inte lyder och dessutom blir slagen kan bli hur farlig som helst.

  Puss o kram!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja det är inte klokt. Jag var så arg så jag kokade.
   Hoppas också Babahunden är ok och skulle han behöva vård är det många som skulle ställa upp. Han är så omtyckt och får både mat, vatten och kärlek i området så nån skulle hjälpa honom.
   Puss o Kram

 2. farfar hebbe says:

  Aj aj,det var det jävligaste,hoppas att Babahunden inte får några men av atackerna från Schäferjäveln och hans hjärndöda ägare..Skönt att Babavovven har så många goda människor omkring sig..Haé Kram.

 3. usch stackars lille vännen. Hoppas allt gick bra med honom

 4. annica says:

  Sånt gör mig galen: Tur jag inte var där vet inte vad jag hade gjort. det bästa jag vet är hundar.

 5. Eva says:

  Vilken idiot till hundägare!! De är väl svårt att uppfostra en hund när man antagligen inte någon uppfostran själv. Vissa ska inte födas ens!!!

 6. Ama de casa says:

  Usch och fy – det borde vara körkort på att få ha hund! 🙁 Hoppas att det gick bra för Babahunden…

Kommentera