Långt lov

Ni är så gulliga som saknar mig här på bloggen. Har fått kommentarer både här, på instagram och i mailen där ni skriver att ni saknar mig.

Jag vet, det blev ett långt lov och faktiskt är det lov här nu.
Skolorna har vinterlov. Började denna veckan och vi har en vecka kvar men för er skull avbryter jag väl lovet och bloggar lite. Nu funkar appen igen också när jag ska ladda upp bilder.

Vet att bilder från våra promenader varit saknade så här bjuder jag på bilder från dagens promenad i borgenområdet, hamnen, stranden…

(null)
Vi vet ju aldrig var vi går och har aldrig någon plan på rutt utan bara område sen blir det som det blir. När nån frågar var vi gått kan vi aldrig svara ordentligt för vi vet ju inte. Små gator och gränder, ibland nåt som liknar en stenlagd väg ibland en stig och ibland bara skog så nu har jag laddat ner runkeeper som får visa min väg var jag gått. Här, dagens runda ( Fråga mig inte vad dom grå plupparna är för det vet jag inte. Nån som vet?? Kanske när man stannar? Det gör vi ju ofta för att ta bilder och kika på nåt intressant vi stöter på)
Den är jätte rolig när man zoomar kartan inne i appen för den är väldigt detaljerad och det ser ut som man har gått runt småfull mest hela tiden.

(null)

(null)
När vi kom till tunneln fick vi sällskap.

(null)
Av Mrs Arthur! Vi döpte henne till det. Ni har väl läst om gathunden Arthur som följde det svenska vm laget i multisport?! Mrs Arthur tyckte nog vi verkade vara helt ok filurer att hänga med för hon började knata med oss. Oftast gick hon framför och stannade då och då för att kolla så vi hängde på. Stannade vi, stannade hon sen när vi började gå igen gjorde hon det också. Det var ju inte så att vi var dom enda ute och promenerade utan det var mycket folk ute men helt klart hade hon valt oss som kompisar för stunden.
När vi kom upp till borgen. Dit där alla nångång tar sig för att titta på utsikten.

(null)
Hit!
Här la hon sig i skuggan av ett träd. Trött och törstig efter den långa promenaden upp. Jag hade en vattenflaska jag bara tagit nån klunk av. Satte mig hos henne och hällde vatten i handen så hon kunde dricka. Hon drack halvt ur handen, halvt ur flaskan och det tog inte många sekunder så var den flaskan slut. På väg ner köpte jag 2 nya vattenflaskor. En till mig och en till Mrs Arthur. Hon gick dock inte med oss så lång stund efter det. Vet inte om hon tappade bort oss eller tröttnade på vårt sällskap men på ett ställe svängde hon in vänster på en liten väg och vi gick rakt fram och där skildes våra vägar. Så mysig och go hund som bara bestämde sig för att dom där två tänker jag hänga med ett tag.
Nä, nu fortsätter vi med lite bilder…

(null)

(null)

(null)
Här står Mrs Arthur och väntar på oss.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Naturen gör lite som den vill.

(null)

(null)
Stora vågor idag och lilla stranden vid röda tornet blev helt översköljd av vågor.

(null)

(null)
Vattnet slog upp rejält ute på piren i hamnen där fyren står.

(null)
Inne i hamnen var det lugnare.

(null)
Fiskebåtarna låg tryggt förankrade.

(null)
På Kleopatrasidan visade havet sina makter.

(null)

Runt 10 km gick vi idag och när vi kom till kontoret blev det som oftast på söndagar bbq innan jag släpade mig hem och slängde mig i duschen.

This entry was posted in Utflykter stora som små and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Långt lov

 1. Eva says:

  Fantastiska fina Bilder. Helt underbar runda. 10. Km. Då hade säkert Hjärtat stannat på mig . Trevligt o följa dig. Med fina bilder o Nyheter, Ha en härlig kväll med. Din Fam. Mvh Eva S

  • Sand mellan tårna says:

   Tack Eva 🙂
   Vi gör ingen powerwalk utan promenerar i lagom takt och många stopp för att fotografera. Vi var väl ute drygt 3 timmar idag och då är 10 km inte mycket 😉 Trevlig kväll till dig med.

 2. Undrar om inte de grå plupparna är ”taggar” på facebook eller hotell (iaf ngn form av incheckning är det) toppen att du la upp ”färdväg” *l* nu blir det lite lättare att gå i dina fotspår 😉

  • Sand mellan tårna says:

   Men så många incheckningen??? På vissa ställen var det ju helt fullt men tja, så är det kanske men det kan ju inte vara incheckningen jag gjort på fb för jag gör aldrig incheckningar där.
   Har du runkeeper kan du se min karta där och zooma för att se exakta gator 🙂 Tänkte om du vill gå nån av rundorna när du kommer hit 🙂

 3. farfar hebbe says:

  Kväller,Nu blev jag glad,att du öppnat bloggfönstret igen,,Och en jädrans massa fina bilder kom du med oxå..Gillar dina bilder från de trånga stenlagda gatorna..Haé Kram.

 4. Kristina Dyverdahl says:

  Tack för alla underbara bilder. Känns som man var med på ett hörn!

 5. pia says:

  Oh vad härligt att du är tillbaks =) Verkligen tjusiga foton du delar med dig av, man längtar ju bara lite till vackra Turkiet. Önskar Er ett fortsatt skönt lov, här snöar det på och man har inte så stor lust att gå ut.

 6. Mamma says:

  Åh vad kul att du bloggar igen. Jag är inte nåt fb-fan direkt så det är ju tur det finns telefon 🙂
  Mysigt det ser ut på era promenader. Du får väl ladda med lite hundgodis nästa gång ifall ni stöter på Mrs Arthur
  Puss o Kram!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja våra promenader är jätte härliga men härligast är när man kommer hem, tar en dusch och sen dimper ner i soffan och känner sig sådär skönt trött 🙂
   Vi hoppas vi stöter på Mrs Arthur igen. Hon va för go.
   Puss o kram o ha en bra dag 🙂

 7. Ama de casa says:

  Mysigt med sånt fint promenadsällskap 🙂

Kommentera