Favoritstället x 2

Snart kommer favoritstället, Simitçi Dünyası öppna på ett ställe till. Nämligen på ”vår” sida av stan, alldeles runt hörnet vid kontoret och bara ett par minuter hemifrån oss.

image

Här i hörnan kommer det öppna. Här var förr under många år en butik som sålde solsängar, utemöbler, dynor mm mm. Ett bra tag nu har lokalen stått tom efter att butiken slog igen i slutet på säsongen sen för nån månad sedan började dom greja där. Riva ut allt typ och för några dagar sedan kom ett par skyltar/banderoller upp om att Simitci Dünyasi kommer öppna snart. Jippie!!

Står man med näsan mot detta ställe har man Atatürgatan i ryggen. På gatan som går upp till höger ligger bl a Migros och fortsätter upp till 25an. Vägen som går till vänster går till Tömer bl a och första vänster så kommer man till kontoret. Simitci kommer öppna i samma byggnad som TURSAB (association of turkish travel agencies).

Idag blev det dock frukost/fredagsfika på ”gamla” Simitic men järngänget Malin, Jessica och Catarina.

This entry was posted in Äta ute/Fika, Svenskträffar/Vänner, Tips and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Favoritstället x 2

 1. farfar hebbe says:

  Okidoki,,hoppas det nya ”Simitic” blir lika bra som det gamla..Haé Kram.

 2. Mamma says:

  Då får du nära när du blir fikasugen 🙂

 3. flowerlove2 says:

  Hei.Lurte på om du har fast oppholdstillatelse? og hvis du har var det vanskelig å få?
  Når du søkte om ett og ett år om gangen, måtte du noen gang forlate Tyrkia da?

 4. Ama de casa says:

  Ibland har man tur! 🙂

 5. Anita B says:

  Skön julhelg önskar jag er!

 6. Kristina Dyverdahl says:

  Vill gärna veta vad Simitic är för något? Restaurang eller vad. Inte långt från min lägenhet, går förbi varje dag. Tycker emellertid det var mycket synd att den tidigare verksamheten lades ner. Handlade mycket där o alltid så bra service med fri hemtransport.

 7. Kristina Dyverdahl says:

  Läser kommentarerna nu och ser att det är ett café. Finns flera i området redan så man undrar hur det ska gå men om det är välkänt finns det nog kundunderlag. Fikat flera ggr på nyöppnade Harmans mitt emot. Där har dom godaste morotskakan jag någonsin smakat. Kanske inte den mysigaste miljö men med jättegulliga tjejer som jobbar där.

Kommentera