Julmarknad i Alanya 2014

5e året i rad nu som det anordnas julmarknad här i Alanya. I år var det utökat med fler stånd. Mycket folk redan när vi kom 11-11.30 (öppet 10-20). Så både mycket mer folk i år och större marknadsområdet.
Det var väl dom första 2 åren det inte spelades julmusik och det var folk snabba med att klaga på så efter det och även i år skrålar det julmusik ur högtalarna och senare i em/kväll är det väl nåt uppträdande.
Bra i år var också att det fanns extra många sittplatser. Bord och stolar utplacerade lite överallt. Dom andra åren har det varit lönlöst att ens försöka hitta nånstans att sitta. Som sagt, ännu en förbättring. Minus även i år är att ditt skräp (tex glöggmugg) kan du gå runt med i handen halva dan om du inte vill slänga det på marken. Papperskorgar är det ont om (fast i borgen mitt i ingenstans finns dom var 5e meter).
Nu tittar vi på lite bilder tycker jag.

IMG_5526.JPG
Alex och Ramazan, tillräckligt stora för att få gå runt själva. Pengar och mobilen i fickan så klarade dom sig. Är ju inte så stort där så vi sprang på varandra några gånger. Tomten var såklart på plats och jag kramade snögubben i värmen. Mycket varmare i år än förra året.

IMG_5530.JPG
Pyntat både här och där. Folk åt och drack och njöt julen i solen eller försökte kanske som vi att få lite julkänsla.

IMG_5531.JPG
Mat i långa rader och det var mer trängsel vid en del stånd än vid andra.

IMG_5533.JPG
Hos Muzo och Charlotte (danska) t ex. Där njöt vi glögg och köpte saltlakrits. Hade vi inte åkt till Sverige på lördag utan firat jul här hade jag köpt av allt hon hade. Jätte gott grovbröd, leverpastej mm mm. Jätte bra priset också. Laxmackan trillade vi dock över i ett helt annat stånd. Ett ryskt!!
Svenska Taste såg vi inte. Antingen missade vi dom eller så var dom inte med i år. Saknade deras glögg!

IMG_5534.JPG
1,5-2 timmar räcker att spendera där sen har man gjort julmarknaden. Hunnit äta och dricka nåt, tittat i alla stånd, barn har hunnit pyssla, småprata med folk man känner sen är man ganska nöjd.
Vi gick till Istanbul Café, bort från trängsel och hög ljudnivå och där njöt vi varsin öl och cigarabörek.

IMG_5536.JPG
Önskar er alla en fortsatt trevlig och mysig 3e advent!

This entry was posted in Högtider and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Julmarknad i Alanya 2014

 1. farfar hebbe says:

  Kväller,,ser att du/ni hade en riktig mysdag med julmarknad i värmen..Här blev det en solig fin dag,det var bara synd att graderna inte komma upp över nollan..Haé Kram.

 2. farfar hebbe says:

  Stämmer,,det är jag som bor bakom dessa fönster..Haé Kram.

 3. Ama de casa says:

  Såg trevligt ut! Fast jag gillar inte när det blir för mycket trängsel… Här på marknaden ser det för dj-ligt ut när dom har packat ihop och dragit. Alla släpper alla papper och grejer rakt ned bara. Sen kommer städpatrullen och får jobba som bara den.
  Nåja. Det skapar ju arbetstillfällen trots allt… 😉

Kommentera