Rush efter ost

God ost är jätte svårt att få tag på här. Finns 1000 olika sorters ost men ingen smakar nåt sen finns det att få tag på typ edamer mfl men det kostar ju skjortan så det är inget man köper varje gång. Vi brukar få holländsk Goudaost av holländska vänner när dom kommer hit. Från april/maj till sept/okt har vi i stort sett alltid sån ost i kylen. Denna tiden på året brukar det vara skralt.
Idag och bara idag har Bim erbjudande på olika Gouda ostar för 3,60 lira för små 100 grams. Billigt, 36 lira/kilo (ca 120 sek) jämfört med dryga 80 (ca 280 sek) ordinarie i andra butiker.
Tänkte först gå efter fikat men så öppnar dom 9 så jag bestämde mig för att ta det direkt dom öppnade.
Tur det!
När jag kommer dit 3-4 min i 9 hade dom inte öppnat men det står en 10 pers och hänger på låset. Då fredagar är särskild kampanjdag på Bim tänkte jag att det är kanske så varje fredag att folk hänger på låset. Själv är jag aldrig där den tiden. Första gången idag.
Ser några som är mer blonda och börjar lyssna vilket språk folk pratar. Alla pratar turkiska. Lugnt då tänkte jag, inga utlänningar som är ute efter god ost.
Butiken öppnar och folk tränger sig in och går fort till kyldiskarna.
Då fattade jag att det är osten dom är ute efter så jag snabbar på stegen.
En tant sliter åt sig ost så jag fick hänga mig över hennes armar för att norpa åt mig. Butiken hade inte tagit in alls mycket. Malin kommer och jag trodde hon också skulle köpa ost så jag rycker några till henne med men hon hade bara sett mig och behövde ingen ost.
Osten tog slut på 1 minut och hon tantan hade väl 10 av varje. Fanns 4 olika Gouda och Danish blue.
En av dom som jobbar på Bim stod nåt steg bakom oss ostjägare och bara skrattande skakade på huvudet och frågade, vad är det med osten liksom?
Han fattade ingenting! Hade han nångång ätit riktig god ost som smakar nåt hade han förstått.

IMG_5032.JPG
Jag fick det jag ville ha så jag är nöjd.

This entry was posted in Allt & Inget and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Rush efter ost

 1. Mamma says:

  Gott med ost som smakar nåt och inte den tama varianten som oftast finns.
  Nu får du frossa i ostmackor, bara Skogaholms sirapslimpa som saknas 🙂
  Puss!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja att dom har så svårt att göra goda ostar här. Med tanke på rushen idag tycker t om turkarna bättre om annan ost.
   Mmmm sirapslimpa eller det grova du brukar köpa. Mums men snart så 🙂
   Puss o Kram!

 2. farfar hebbe says:

  Oj Oj,det gäller att hänga på låset och sen kämpa för att få lite ost,,Gouda brukar jag köpa på Lid´l gott på Wasas surdegsknäcke..Haé Kram

  Ja du var lite osnabb denna gång,men Grattis i alla fall…Kramen.

 3. får väl ta med lite god Port Salut när jag åker ner nästa gång 😉

 4. Laura says:

  Mmmmm, började redan gå mot dörren för att gå till Bim och köpa lite ost då jag kom på att jag fortfarande är på en strikt mjölkfri diet.. Snyft! 🙁 Njut av osten för min del också! 🙂

 5. Ama de casa says:

  Haha! Rena rama ostkriget alltså 🙂 Snyggt jobbat!

Kommentera