Egen rödbetssallad

Rödbetssallad är ett måste på julbordet tycker jag fast en köttbullemacka med rödbetssallad slinker alltid ner året om. Mums va gott!
Men nu har jag inte alltid gillat rödbetssallad. Började gilla det för inte så många år sedan. Lite smått innan Alex föddes men kunde lika gärna vara utan. Inget jag saknade sen efter han föddes började jag tycka om det mer och mer och nu äter jag det gärna.
Gjorde idag för första gången egen rödbetssallad. Jätte lätt och god blev den när jag provsmakade. Såna här röror blir ju godare om dom får stå ett tag så gör den gärna en eller ett par dar innan den ska ätas.

Jag gick inte efter ett recept. Googlade och tog lite från olika recept.

Inlagda rödbetor (ingen aning hur mycket jag tog. 2-3 hela kanske)
1/2 röd lök
1/2 rött äpple
1/2 kokt potatis (onödigt att koka 1/2 potatis men har man över från annan måltid använd annars skippa)
Majonnäs
Yoghurt (créme fraishe el gräddfil)
Lite senap (mindre än en tsk)
Salt o peppar

Låt rödbetorna rinna av. Skär rödbetor, äpple och lök o små bitar. Lägg i skål och blanda ner så mycket majonnäs och yoghurt samt lite senap tills du får som du vill ha den. Jag hade nog dubbelt med majonnäs mot yoghurt. Salta och peppra.

IMG_5024.JPG
Njut!

This entry was posted in Högtider, Recept and tagged , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Egen rödbetssallad

 1. Mamma says:

  Hahaha inslagna rödbetor. Vilken sort papper använde du ? 🙂
  Mumsigt med rödbetssallad men sillsallad är snäppet godare. Den längtar jag mest efter på julbordet.
  Puss!

  • Sand mellan tårna says:

   Hahaha ändrat till inlagda men vill man ha inslagna ska det vara rött papper 🙂
   Nä fy sillsallad gillar jag inte det vet du och jag vet att du älskar det.
   Puss!

 2. Mamma says:

  Haha kan inte sluta skratta. Ser dom små knytena framför mig 🙂

 3. Amanym says:

  Åh! Min kusin och hennes man kommer till oss över jul. Derick brukar alltid vilja ha rödbetssallad på julbordet och vi kan ju köpa typ Rydbergs tvärs över gatan. Kanske ska jag testa att göra egen? Lät jättegott 🙂

 4. Amanym says:

  sv: Haha! Undrar om det var jag som var morgonpigg eller du som var sen i morse när du hann med luckan 😉

Kommentera