Mamma lurar man inte

Nästan varje dag på nån rast skriver Alex till mig på i-message. Igår skrev han på em, precis innan sista lektionen att dom inte fått nån läxa och inte kommer få heller så kunde han få skippa att gå till läxstället. Skulle han gått dit skulle han fått göra några test så jag tyckte att ok, vi skippar det. Jag mötte upp honom när bussen kom till läxstället så gick vi direkt hem.

När vi kommer hem tar Alex upp en av engelska böckerna och säger…

– Vi har ingen läxa men jag känner för att göra lite ändå.

Nä nä nä lille gubben tänkte jag, den går jag inte på. Du gör aldrig nåt extra skolarbete om du inte behöver. Här ligger en hund begraven. Låter honom sätta sig och göra det han ska och säger sen till honom…

– Du hade engelska läxa eller hur?

– Ehnjeja ja men jag visste inte.

– Visste du inte?

– Nä.

– Hur fick du veta nu då?

– Jag kom på.

–  Det var väl bra att du kom på och jätte bra att du la ner just den boken i väskan också.

Sen talade jag om för honom att jag förstod direkt att han hade läxa. Att det var bra att han gjorde den men att jag blir jätte besviken när han ljuger så hädanefter åker han till läxstället med eller utan läxor. Det går inte att lura mamma!!

This entry was posted in Alex, Sagt av Alex and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Mamma lurar man inte

 1. Mamma says:

  Haha nej mamma lurar man inte 🙂
  Och han ångrade sig nog sen när du sa att du blev jättebesviken på honom. För det vill han ju absolut inte.
  Puss!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja att han gjorde. Han såg alldeles bedrövad ut så jag fick nästan dåligt samvete och ångrade att jag sa så, haha, men så får han inte göra.
   Puss!

 2. farfar hebbe says:

  Nä,,men han lyckades nästan,,eller???.Haé Kram.

 3. farfar hebbe says:

  Hej du,,jag har sol nu på Fm,men graderna ligger under nollan,,har varit in till Gevaliarosteriet och choppat lite,,Haé Kram

 4. farfar hebbe says:

  Ja det var en skitfin himmel i går em..Renskav är gott,tillsammans med soyamarinerad svamp,en riktig höjdare..
  Det skulle vara kul att de /höra julmusik i kassorna på ICA..Haé Kram.

 5. farfar hebbe says:

  Jag brukar bara äta 1 julbord,,mest gillar jag sill o lax i alla olika varianter,där fanns en riktig höjdare i år ”Apelsingravad lax”,,kan nästan känna smaken än på tungan..Mums..Haé Kram.

 6. Ama de casa says:

  Aj, aj, aj… Men snyggt av honom att både tänka göra läxan och att erkänna.

Kommentera