Engelska skolan

Vi har inte fått hem något schema i år så Alex fotade med sin ipad schemat dom har utanför klassrummet sen skrev han av det på ett papper och vi satte upp det på kylskåpet. Han började lära sig schemat så vi kollade inte så ofta på det. Lite då och då bara när han på morgonen glömt vilka lektioner dom skulle ha den dan.

Sen ändrades schemat och lektioner flyttades runt och bytte dag. Vi har inte skaffat ett nytt men nu gick jag in på skolans hemsida och tog fram schemat för Alex klass.

Vet ju vilka ämnen dom har men har inte kollat hur många lektioner av varje ämne. Engelska t ex trodde jag dom hade samma som dom haft i alla år innan, 10 lektioner i veckan. Började räkna och ser att i år har dom 16 lektioner, a 40 min engelska i veckan. Det är det ämne dom har mest. Turkiska har dom 6 lektioner i veckan, matte 5, teknik&vetenskap 4, samhällskunskap 3, tyska och idrott 2, religion, musik, tekning, mind games 1. Schemalagt har dom även 1 lektion prov varje måndag. Varannan vecka är det prov i turkiska, matte, religion och varannan vecka,teknik&vetenskap,engelska,samhällskunskap.

Mig gör det inget att dom har så mycket engelska, tycker det är jätte bra. Han har talat om att dom i år har 4 lärare i engelska mot 2 dom haft åren innan men jag kopplade ju inte det till att dom har 6 lektioner mer detta året.

This entry was posted in Alex skola and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Engelska skolan

 1. Ama de casa says:

  Jösses vad mycket! Men det är ju superbra att lära sig språk 🙂

 2. Mamma says:

  Oj han kommer bli en hejare i engelska. Snart får du fråga honom om du inte vet vad något heter 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Haha ja jag får göra det. Än så länge rättar inte mig men däremot sin pappa hela tiden 😉

 3. Lena i Wales says:

  Vad intressant att läsa om skolan. Så mycket engelska. Jag har jobbat som lärare i Sverige,men minns inte längre hur många timmar det var i Sverige.
  Det är verkligen intressant att läsa om likheter och skillnader i olika länder och hur vi utlandssvenksar ibland sliter oss i håret och inte förstår vad som pågår, tänkte på bankinlägget. Skönt att inte vara ensam om att göra det! Tack!!!

Kommentera