Idag…

Har jag inte gjort mycket mer än ett litet städröj här hemma och tvättat undan en del. Jo jag satt en lång stund på Turkish airlines Miles and smiles webshop och kollade vad som fanns och gjorde av med lite bonuspoäng.

Har sån mega träningsvärk i låren efter hiken igår så jag kan knappt gå.

Gick med stor möda ner på kontoret på eftermiddagen. Märks att vintern är här. Vinter betyder spela kort eller backgammon vilket är det grabbarna roar sig med.

Alex hade tid hos tandläkaren så när han kom med servicebussen till läxstället mötte jag och Hasan upp honom där och så gick vi direkt.

IMG_4995.JPG
Här blir barnen inte kallade som i Sverige utan här får man ta tag i tandläkarbesöken själv.

IMG_4996.JPG
Allt såg bra ut men vi ska tillbaka på lördag. Ipek som vi går hos jobbade innan på en stor tandläkarklinik innan men sen öppnade hon eget. Där hon har nu gör hon ingen röntgen så vi ska gå och röntga Alex tänder på ett annat ställe på lördag och sen direkt till Ipek där hon kollar plåtarna så vi får en riktig genomkoll på hans tänder. Ska passa på att röntga både mina och Hasans också och sen ska Ipek få kolla mina och ta tandsten.

Besöket hos Ipek gick fort. Satte oss i bilen och då ser jag att termometern visar…

IMG_4997.JPG
1a december och vinter?!?! Tsss!

IMG_4998.JPG
Körde till Kaptan Balık Evi ( där vi var i lördags) och åt deras goda hamsi igen. I lördags beställde Ahmet in 1 portion var till barnen och 1,5 port var till oss andra. Jag fattade inte det och åt och åt och tittade på barnen som nästan ätit upp och jag hade massa kvar och var proppmätt. När Ahmet lägger över ett gäng på Hasans tallrik och säger, puh 1,5 port var för mycket fattade jag. Så idag tog vi normalportion och det räcker gott och väl. Man får ju sallad och bröd också.

IMG_4999.JPG
Ett A4 papper med teknik & vetenskap hade Alex i läxa. Då han inte gick till läxstället fick han göra den direkt han kom hem.

This entry was posted in Alex, Äta ute/Fika, Familjeliv and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Idag…

 1. Nyfiken o novis som jag är… men hur äter man Hamsi?

  • Sand mellan tårna says:

   Man kan äta hela, finns dom som gör. Dom flesta öppnar den bara typ, vid magen och drar ut lilla benraden och äter sen resten. Utöver det benet är fisken rensad på innehåll och huvud borta. Benet man tar bort är litet och jätte fint så får man i sig lite märker man knappt det. Därför en del äter hela.

 2. aha 😀 tack. måste provas ngn gång så jag vet vad du pratar om 😀

  • Sand mellan tårna says:

   Hamsi är säsongsfisk och finns från slutet september men nu och när det är som kallast i vattnet smakar den bäst. Sommartid finns den inte om inte nån rest köpt in ett lager och fryst in men den ska ätas färsk.

 3. Mamma says:

  Bra att du kollar upp dig själv också. Men det är säkert inga problem, har du inte haft hål i hela ditt liv så är det nog bara tandsten som ska bort 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Ja vi får väl se om jag klarar mig denna gången också men jag tror det. Har ju inte ont i nån tand eller så.

 4. Ama de casa says:

  Huvvaligen… Det påminner mig om att jag ska till tandis på måndag. GAAAHHH!!!!

Kommentera