Bbq, snö, advent…

Här kommer lite mer från dagen idag…

IMG_4974.JPG
Imorse sätter Alex på sig mössa inne. Nog för att vi hade strömavbrott och därmed inte kunde köra ac eller element men kallt var det absolut inte. Frågade ändå om han frös. Nä svarade han, mössan är inte för kylan, bara mer för att det är coolt.
Ok, tanken att det var så slog mig faktiskt. Var och varannan människa har ju mössa sommar som vinter, ute som inne. När vi sen gick hemifrån tog han av den och lämnade den hemma.

IMG_4966.JPG

IMG_4967.JPG

IMG_4968.JPG
Det blev bbq på kontoret under sena eftermiddagen.

IMG_4969.JPG
Aytaç ser ut att frysa rejält bara av att hålla i hinken med snö. Han och några till av Sherlock grabbarna tog en jeep och drog upp till snön idag och tog med sig lite snö ner.
Funderade på att ta med det hem för att hjälpa julkänslan på traven.

IMG_4970.JPG
Lät bli och lät i stället barnen leka med den.

IMG_4971.JPG
Snöbollskrig!

IMG_4972.JPG
Man är väl rutinerad och har vantar. Ren slump. Han lämnade mössan hemma i morse men av nån anledning skulle han ha vantar.
Ena av chaufförerna berättade med yviga gester om all snö där uppe och hej och hå. Jag bara tittade lite på honom och nämnde att jag är från Sverige och kan därmed allt om snö. Säg det jul eller vinterlov man inte var iväg och åkte skidor. Den rast i skolan man inte åkte pulka, hade snöbollskrig eller brottades i snön. Den helgen man inte åkte skridskor och spelade hockey…

IMG_4973.JPG
Ja, och så är det ju 1a advent idag. Vi har inte glömt men det är först nu, efter hiking, bbq, snöbollskrig, dusch som vi rasat ner i soffan och tänder första ljuset. Mumsar lussebullar, pepparkakor och trillingnöt. Boostar oss med vitaminer från färskpressad juicedrink Hasan kom hem med, lite kaffe och varm choklad till Alex.

Snart är denna dagen över och jag lär då inte ha några problem med att somna när det är dax.

This entry was posted in Combi Sherlock, Högtider, Svenskträffar/Vänner and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Bbq, snö, advent…

  1. farfar hebbe says:

    Kväller,,Ja du,snöbollskrig,det var tider det,men länge sen,snudd på 60 år sen.Det blev mycket fin julmusik i dag…
    Var i Uppsala på Fm och snoozade en stund..Nu blir det hemmamys med ett glas rött..
    Oki,skata eller kråka,en fågel är det tvärsäkert..Haé Kram.

  2. Ama de casa says:

    Här kan vi också hitta snö uppe i bergen ibland (och alltid i Sierra Nevada), men vi hälsar bara på den, vi tar inte med den hem… 🙂

Kommentera