Blev en sväng till sjukhuset

Vid 17.20 ringer Alex på porttelefonen. Gråter och hulkar fram att han ramlat i parken. Jag går ner för att möta honom och hans fina kompisar följer honom upp så vi möts på halva vägen.
När vi kommer in och Alex lugnat sig berättar han att han ramlade från toppen av en rutschkana och rakt ner i backen. Hade tagit emot med armen så han skyddade huvudet. Ändå hade han lite ont i huvudet sa han. Mest obehagligt i örat dock då hans kompisar hällt kallt vatten på honom då dom trodde han svimmade i fallet så han hade fått vatten i örat.
Det var ganska ledsamt här hemma och Alex blev så trött.
1,5 timme senare spyr han rakt ut. En större spya har varken jag eller Hasan sett. Vi bara tittade på varandra och undrade hur allt det kunde komma från den lilla kroppen.
Hjärnskakning var vår första tanke. Det har ju Alex haft förr och tecknen var samma så vi åkte till Anadolu sjukhuset där dom röntgade och gjorde lite andra kontroller som balans, syn mm.

Röntgen visade inget och kontrollerna såg bra ut så det är ingen fara. Neurologen/hjärnläkaren sa att det räcker om jag väcker honom en gång 30-60 min efter att han somnat.

Jätte rolig och bra läkare. Ahmet, Alex farbror som var med babblade glatt med läkaren. Då visade det sig att dom känner varandra. Läkaren äger en Land Rover jeep och har flera gånger kört off road med Ahmet på fritiden.
Ahmet skojade och sa att det är intressant att han är hjärnläkare för han är helt galen själv. Tack, det känns ju betryggande att höra.

IMG_4711.JPG
I väntan på hjärnläkaren. Alex var så trött så han höll på att somna.

Nu är vi hemma. Alex mår ok. Trött men ok. Ligger i soffan och spelar på sin iPad.

This entry was posted in Alex, Inte alltid roligt and tagged , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Blev en sväng till sjukhuset

 1. farfar hebbe says:

  Kväller,,Usch,det hade kunnat gått riktigt illa,,skönt att Alex verkar okey,..Haé Kram.

 2. Lena i Wales says:

  Oh, vilket drama! Tur att det slutade väl och att Alex mår bra. Trevliga B:n nedan! Sköt om sonen och ha det bra!

 3. Laura says:

  Krya på dig Alex!

 4. Ama de casa says:

  Men ajdå… Skönt att det gick såpass bra som det gjorde, trots allt. Har redan konstaterat i nästa inlägg att han är glad och pigg igen. Toppen! 🙂

 5. Ruth i Virginia says:

  Åh, va´ rädd man blir, när nånting händer ens barn.
  Hjärnskakning är inte att leka med. Grannpojken fick en ganska
  stark hjärnskakning, när han spelade basketball. Fick ta det
  lugnt i två veckor.
  Glad att Alex skada inte var alltför stor.

  P.S. Ibland undrar man, hur så många ungar överlever barndomen. 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Ja helst vill man låsa in dom i ett madrasserat rum eller i alla fall slå in dom i bubbelplast 😉 Ungar är oftast tåliga och mjuka i kroppen så dom tar väl fall bättre än oss stela vuxna 😉 Men usch, man är ju konstant orolig.

Kommentera