Häng med till kyliga Dimçay

Häng med upp till Dimçay och promenera utmed floden. Att gå från centrum och hela Dimçay är väl långt även för oss. Först hade vi fått gå till gränsen Oba/Tosmur. Dit gick vi i vintras och det tog 1,5 timme och sen vidare upp ett par timmar till. Nä, så Hasan körde oss till Tosmur. Vid Migros där, där vägen upp mot Dimçay börjar startade vi.

IMG_4533.JPG
Dimçay portalen.

IMG_4534.JPG
Apelsin, clementin, citronträd överallt.

IMG_4535.JPG

IMG_4536.JPG
Soligt och fint men då det var småkyligt i morse blev det långa träningsbrallor för oss båda. Långärmade tröjan fick hänga runt midjan. Det räckte med t-shirt i början.

IMG_4537.JPG
Det eldades lite här och var.

IMG_4538.JPG
De brun/röda träden stod vi länge och stirrade på och undrade vad det var för frukter i dom innan vi kom fram till att det måste vara sharon. Aldrig sett det här innan.

IMG_4539.JPG
Färgsprakande

IMG_4540.JPG
Avocadoförsäljning

IMG_4541.JPG
Riktigt höstlikt.

IMG_4542.JPG
Grapefrukt.

IMG_4543.JPG

IMG_4544.JPG
Det här stället hade öppet annars var det mesta stängt. Dom få ställen som hade öppet ligger längst ner vid floden. Ju högre upp vi kom desto mer förstod vi varför det var så ödsligt och stängt överallt.

IMG_4545.JPG
Här var vi första gången när Alex var liten. Det var här han ställde sig upp utan stöd för första gången. Just denna dag var även ett tv team där och filmade så senare samma kväll kunde vi se Alex på tv.

IMG_4546.JPG
Ju högre upp vi kom desto kyligare blev det.

IMG_4547.JPG
Man märker inte på samma sätt att man går uppåt då det inte är alls samma lutning som t ex när man går till terrassen.

IMG_4548.JPG
Gå inte på bron!

IMG_4549.JPG
Som sagt, ju högre upp vi kom ju kyligare blev det. Sa till Catarina att det märks att det är några grader kallare här. Långärmade tröjan åkte på.

IMG_4550.JPG
Vackert där uppe. Å nu var det verkligen ödsligt när alla restauranger hade stängt. Ju högre upp vi kom desto färre bilar körde förbi oss.

IMG_4551.JPG
Inga bilar, inga turister… det var vi och naturen.

IMG_4552.JPG

IMG_4553.JPG
Nästan magiskt. Stor skillnad mot hur det är under högsäsong.

IMG_4554.JPG
Inte mycket liv som sagt men denna sötnos stötte vi på. Snäll men busig. Ville bara bita i våra kläder men drog sig lydigt undan när vi sa ifrån på skarpen.
På vägen såg vi en…

IMG_4555.JPG
Död råtta som hunden tog upp och sprang med i munnen bredvid oss. Uuuääää äckligt! Vi sa till honom att släppa den och det gjorde han bara för att plocka upp den igen och skutta efter och bredvid oss med den i munnen. Ville kanske ge oss den som present.

IMG_4556.JPG
Vi gick i 2,5 timme och nästan hela vägen upp. Ett par restauranger kvar att gå förbi innan vi var uppe men vi valde att vända om. Vi var trötta och det kändes kallt så vi ringde Hasan och bad honom hämta upp oss. Vi började gå samma väg tillbaka och mötte honom så småningom.
När vi sätter oss i bilen visar termometern på bara 12 (!!) grader. Inte konstigt vi tyckte det var kallt. Nog för att vi visste att det skiljer i temperatur men inte att det skiljde så mycket som 10-11 grader.

Nere från Tosmur där vi startade och till kontoret visade termometern 22-23 grader hela vägen.
Trots 22-23 grader när vi kom ner var vi riktigt frusna.

IMG_4557.JPG
Vi gick till Nazar restaurang runt hörnan vid kontoret.

IMG_4558.JPG
Där vi åt deras goda kycklingvingar.
Vi frös och skrattande värmde vi händerna på det varma brödet vi fick in. Åt extra mycket ezme (stark tomatröra att doppa bröd i) för att få upp ångan sen den varma maten och hett te på det.
Kylan hade dock krupit sig in rejält på oss så en varm kaffe på kontoret efter det men det hjälpte inte det heller. Fortfarande huttriga!

Hem och en skållhet dusch och då äntligen kände jag hur varm jag blev.
Sitter nu uppkrupen i soffan. Härligt trött och upptinad.

This entry was posted in Utflykter stora som små, Väder and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Häng med till kyliga Dimçay

 1. så otroligt vackert! Men jag blir inte förvånad. 🙂 Gillar Alanya ännu mer efter dina promenader , sååå mycket mer jag vill se av allt .

 2. farfar hebbe says:

  Kväller,,Fina bilder från en skapligt lång promenad…Ja det blev riktigt bra med dillstuvad potatis..Haé Kram.

 3. TantGlad says:

  Så många jättefina bilder. Tack för dem.
  Ha det gott och hejsvejs!

 4. Ama de casa says:

  Oj vad fint! Men det är klart att om man hittat en död råtta så ska man vara rädd om den 😀

Kommentera