Promenaden

Idag var det riktigt härlig väder om än svettig bitvis. Soligt och varmt.

IMG_4342.JPG
Det finns 2 vägar upp till Zirve ( restaurangen som jag skrev om i förra inlägget). Vägen vi valde är nog lite längre. Små slingriga gator genom bostadsområden. Andra vägen är bredare och går bara rakt upp nästan känns det som och utan nåt direkt att se på vägen mer än bilar som blåser förbi.

IMG_4344.JPG
Riktigt mysigt att gå här.

IMG_4343.JPG
Dom som bor här uppe har fin utsikt.

IMG_4345.JPG
Utsikten från Zirve är fin. Nästan rakt fram längst där borta uppe på berget ligger terrassen vi promenerade till förra lördagen.

IMG_4346.JPG
Zirve ligger inte lika högt upp som terrassen. Tar runt 1 timme att gå i lagom takt. Tungt bitvis då det är ganska jobbig stigning emellanåt.

IMG_4347.JPG
Fina villor byggs lite överallt i bergen. Dom här villorna måste vara bland dom första. Dom har funnits så länge jag kan minnas. Fanns där redan när vi flyttade hit för nästan 10 år sedan och då var det inte gott om villor i och runt Alanya.

IMG_4348.JPG
Här nere hade hela byn samlats. Stolar uppställda på rad på gatan. Var nog någon som dött.

IMG_4349.JPG
Gamla fallfärdiga hus står granne med nybyggda hus som har både pool och security. Mitt i allt hittar man hönor och tuppar, getter och får eller som här, ett par kameler. Dom här kamelerna håller till en gata bortanför Joanne och Şenay och där har ni säkert varit med mig och hälsat på genom bloggen.

IMG_4350.JPG
På 35an (gamla Bellona tror jag) har inte en Carrefour öppnat men det gör nog vilken dag som helst. Påfyllning av hyllorna pågick för fullt. Kommer nog inte handla där. Har inget emot Carrefour. Handlade ganska ofta på det i Paris men gillar inte alls den på Alanyum och denna nya ligger helt fel från vårt.

IMG_4351.JPG
Mat på Yildiz Lokantası blev det som avslutning.

This entry was posted in Äta ute/Fika, Utflykter stora som små and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Promenaden

  1. Ama de casa says:

    Det ser hur fint ut som helst! Men – na-na-na-na-naaaa-na – ingen skandinavisk butik så långt ögat når! 😉

Kommentera