Nu leker vi…

Ett gäng lekar hade vi igår och barnen hade riktigt roligt. Vi andra också som tittade på. Jösses vad jag skrattade.

Vi började med donutsleken. Donuts är både stora och mäktiga så när dom fått i sig sina donuts och proppmätta sjönk ner på varsin stol frågar Ramazan om fler lekar innehåller att äta. Nej svarade jag. Den lättnadens suck som kom ur honom var bara den värt ett pris.

IMG_9234

Kollar så alla donuts hänger som dom ska.

IMG_9235

Alex ser sugen ut.

IMG_9240

IMG_9244

IMG_9247

IMG_9253

En extra hängde där men då Sofana inte kunde komma pga sjukdom så fick vi ta bort den. De var klibbigt och kladdigt nog. Donutsen svängde och slängde när dom försökte hugga in på dom så ungarna hade donutsglasyr både i ansikte och hår.

IMG_9258

IMG_9266

Dom kämpade bra allihop och fick i sig sina donuts.

Pennan i flaskan är en kul lek…

IMG_9290

Pennor knyts fast

IMG_9298

Kämpa kämpa för att få i den rackarns pennan

IMG_9299

Glad blir man när man lyckas

IMG_9300

Lika stil och lika koncentrerade

IMG_9302

Vidare till ägget på skeden.

IMG_9308

Dom visste inte att äggen var kokta. Det talade jag inte om så dom var väldigt försiktiga.

IMG_9322

Väldigt koncentrerade men sen när förste man tappade sitt ägg upptäckte dom att dom var kokta.

Gissa vad det är i burkarna…

IMG_9327

På med ögonbindlar på alla ungarna.

IMG_9329

En och en fick dom gå med mig till burkarna. Resten fick gå ut på utsidan. Här står Alex redo.

IMG_9330

Oj så försiktiga dom var till en början. Så läskigt att behöva stoppa ner händerna i en bunke och inte ha en aning om vad som finns där och inget ser man.

IMG_9332

Leder in Şenay

IMG_9334

När dom gissat klart fick dom titta i burkarna. Yak! lät det från dom allihop.

IMG_9336

Chris på väg att dyka ner i burken med mashmallows. Detta var det dom tyckte var absolut äckligast.

IMG_9338

De gröna ärtorna var det svåraste. Nästan allihop hade fel på det. Resten klarade dom fint.

IMG_9342

Lite svårt att se Deniz mun här men o ni tittar noga se ni att han skriker. När jag ledde in honom skrämde jag honom hela vägen fram till burkarna. Han ville inte stoppa handen i nån burk så jag fick trycka ner handen i en bunke. Valde den äckligaste, mashmallows. Deniz skrek och skrattade av skräckblandad förtjusning och själv skrattade jag så tårarna rann.

IMG_9351

Ramazan var sist ut och dom kom dom andra också in för att titta.

Fram med kinapinnarna för nu ska vi plocka…

IMG_9362

Cocopops. Vi körde på tid och oj vad dom plockade. Inte helt lätt. Nån fick ihop över 70 stycken, nån drygt 60 sen var det runt 30-40 utom på Ramazan som bara lyckades få ihop 12. Den som hade flest tjoade högt och väntade på priset (klubba eller kinderägg) men tji fick han. Lekledaren Karina valde nämligen att ge priset till den som plockat minst. Det blev stort jubel och skratt hos alla men även lite protester. Ingen visste ju att det skulle vara så säger dom. Nä det är klart tyckte jag. Hade jag sagt att den som har minst vinner hade ni ju alla lutat er tillbaka med armarna i kors och bara väntat ut tiden.

Sen som avslutning slog dom snabbt sönder pinatan. Alex först sen Orhan och där var den sönder och godiset rasade ut. Hann inte ens få bilder på när dom slog eller stod redo att slå.

Till nästa gång får jag väl göra en pinata var till dom. Kanske lika bra jag börjar förbereda nästa års halloweenparty redan nu. Şenay skrev till mig på messenger nu i eftermiddags och talade om hur roligt hon tyckte det var igår och att hon vill jag ska göra nästa år också.

Jag gör det gärna. Himla massa jobb men det har varit roligt samtidigt och att se glädjen (och skräcken) i barnens ögon är värt det miljoner gånger.

This entry was posted in Högtider, Svenskträffar/Vänner, Tips and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Nu leker vi…

  1. Ama de casa says:

    Härligt att få skrämma barn på det där viset. Det borde man få göra precis när man vill 😉

    Så himla bra fixat och trixat! Donutsleken blev jag lite avis på. När jag var liten så var leken att äta ett äpple i en hink med vatten. Donuts är mycket godare! 😀

Kommentera