Lilla Bus är tillbaka

Minns ni livrädda lilla katten som jag skrev om här?

Lilla Bus som gick från livrädd till knäkatt.

Minns inte om jag berättade att en dag var han bara borta. Det är nog en månad sen nu som han försvann. Han hade varit förkyld för han hostade och nös så jag tänkte att han kanske blev så sjuk så han dog eller råkat ut för en olycka.

Saknade honom jätte mycket och har hoppats på att han bara varit ute på äventyr och en dag skulle dyka upp igen.
Hasan sa för ett par veckor sedan att han är nästan säker på att han såg Bus ett par kvarter bort utanför en butik.
Ok tänkte jag, då har han väl flyttat. Bara han mår bra är det ok.

Döm om min förvåning igår när jag kommer ut från nya kontoret/lokalen och ser en katt ligga på en av stolarna. Ser direkt att det är Bus. Börjar prata med honom och han kommer genast fram och kelar och gosar.
Är det där omkring han varit hela tiden?? Så han har inte övergett Sherlock Holmes utan bara bytt lokal.

Försökte locka med honom tillbaka till vanliga kontoret där maten finns. Han skutta glatt med mig som en hund men när vi kommer fram ser han en av de större katterna och tvärvänder och springer tillbaka och lägger sig på stolen.
Jag försöker igen och han kommer med mig tills han ser ännu en av de stora katterna och han tvärvänder och sticker tillbaka till trygga platsen på stolen.

Misstänker att det är dom stora katterna som skrämt honom på flykt.

Jag la ut mat till honom vid andra kontoret och ska försöka så sakta att locka tillbaka honom. Vill ha alla mina katter samlade men vill inte att dom ska bråka. Mat finns till dom alla.
Hasan tycker Bus ska få en egen matplats längre in på uteplatsen. Dit vågar inte dom andra katterna gå då bordet står där och det sitter alltid folk där men Bus är inte rädd för folk så där får han en trygg matplats.

Är så glad att han är tillbaka Lilla Bus.

IMG_3648.JPG

IMG_3649.JPG

This entry was posted in Allt & Inget and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Lilla Bus är tillbaka

  1. farfar hebbe says:

    Mors,,det var en fin liten solskenshistoria om lilla missen ”Bus” hoppas han trivs hos er och att dom andra större missarna låter honom få vara ifred..Haé Kram.

  2. Ama de casa says:

    Vad skönt att han har kommit tillrätta och mår bra! 🙂

Kommentera