Trött av att fixa halloweenfest

Det tar på krafterna att fixa halloweenfest till små monster.
Jag är helt slut efter allt jag gjort idag.
Pizzor med olivspindlar tog väl 1,5 timme, muffinsen gick ganska fort. Jag har poppat popcorn…

IMG_3625.JPG
Och petat ner i plasthandskar. Lätt att göra men också detta pilligt och tar tid. Det är inte bara att ösa ner popcorn i handskarna utan man måste peta ner popcornen i fingrarna. Syns kanske inte så bra på bild men dom ser ut som riktigt knotiga gamla händer.

Vad har jag mer gjort då? Jo, knutit på snören på ett gäng pennor till leken ”pennan i flaskan”. Kokat massa spagetti, också det till en lek där dom med förbundna ögon ska stoppa händerna i olika bunkar och gissa vad det är. (Tips jag fick av en annan svurkmamma)
Tänkte ha 4 olika bunkar. En med kall spagetti som är inkladdad i olja, hal och slinkig. Mashmallows i lite vatten, huva så sliskigt att ta i med förbundna ögon. Gröna kokta ärtor i en bunke och halva vindruvor i en. Allt lagom äckligt att ta i när man inte ser. Så allt detta är förberett.
Just det, kokat ägg har jag också gjort till leken ”ägget på skeden”.

Tänkte även ha en lek med donuts i snöre som dom ska äta utan att ta hjälp av händerna. Donuts tänker jag dock inte ställa mig och göra själv. Det köper vi färdiga på lördag.

När jag var klar och röjt undan i köket som såg ut som en bomb exploderar tog jag mig en skön dusch och damp ner i soffan.
Sitter där och tar det lugnt och tanken ”middag” dyker upp. Just det, middag ja. Vad var det vi bestämt att ha idag? Hm, potatisgratäng, kött, sallad och smörstekta färska champinjoner.
Kunde ju bestämt att idag tar vi en snabbmiddag. Typ, korv och makaroner som tar 10 minuter att göra men köttet var redan upptaget ur frysen så det var bara att sätta igång.

Nu är vi mätta och belåtna och jag är helt slut och tänker inte göra en knop till idag. Det jag har kvar gör jag imorn.

Natti!!

This entry was posted in Högtider, Tips and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Trött av att fixa halloweenfest

 1. Jisses sicket jobb du lagt ner människa! 😀

 2. farfar hebbe says:

  Kväller,,Det var inte lite du åstadkommit i dag..Så slappa du i soffan…Jag kommer med resultat av glöggtesten efter helgen..Haé Kram.

 3. Veiken says:

  Vilken dag. Jag blir trött av att läsa om allt du har gjort idag! Jag fick mig ett gott skratt när jag läste om lekarna. Några har vi praktiserat på vuxenkalas Läs fest! Jag skrattade så av pennan i flaskan så att jag hade träningsvärk i magen flera dagar efteråt! Dom små monstren kommer att ha en fantastisk fest! 🙂

 4. Ama de casa says:

  Jösses vad du pysslar! Men BRA blir det 🙂 Fast kokta ägg? Är det inte mer sport att ha dom okokta till leken? 😉

 5. Nina says:

  SüperAnn!

 6. Anna says:

  Vilken snäll mamma alex har 🙂 ligger mycket jobb bakom allt som du gjort. Sen ska de ju städas efter ett helt gäng ungar oxå .

Kommentera