En oas mitt i Alanya

Borgenområdet är verkligen en härlig oas mitt i stan.
Jag och Catarina tog oss en vandring där uppe idag.

IMG_3337.JPG
Nytt möter gammalt.

IMG_3338.JPG
Granatäpple.

IMG_3339.JPG
Som turist är ett besök upp till borgen ett måste. Inte nödvändigtvis för att gå in i borgen. Personligen tycker jag området runtomkring är mycket mysigare. Välj hellre småvägarna upp med början vid hamnen än den stora vägen från Damlataş.

IMG_3340.JPG
Många små mysiga gator och gränder. För att inte tala om alla mysiga gamla hus.

IMG_3341.JPG
Utsikten uppifrån går inte av för hackor.

IMG_3342.JPG
En vy man aldrig tröttnar på.

IMG_3343.JPG
Som sagt, mysiga gator och…

IMG_3344.JPG
Gamla hus, en del mer eller mindre fallfärdiga ruckel men även dom har sin charm.

IMG_3346.JPG
Även om hösten börjar visa sig här så smått är det fortfarande mest grönt.

IMG_3347.JPG
Bara att svänga in på små gator här och var. Vilse kommer man inte. Antingen är det en återvändsgränd och man får gå tillbaka eller så kommer man fram till nån ny gata att utforska.

IMG_3352.JPG

IMG_3348.JPG
De mysiga små stånden som ligger på rad och där det sälja sjalar och stickade strumpor e ena ståndet, färskpressade juicer i nästa. Det säljs lite av varje i de här olika stånden.

IMG_3349.JPG
Idag var grindarna till begravningsplatsen öppna så vi tog en sväng in där. Så himla fint. Där har dom det bra dom som fått sin sista vila där.

IMG_3350.JPG
Å när man är uppe och innan man vänder tillbaka stannar man en stund och njuter denna utsikt.

IMG_3351.JPG
Idag stod jag uppe på berget och tittade ner på båtarna. Förra veckan låg jag på ett båtdäck och tittade upp mot berget.

IMG_3353.JPG
Ner gick vi på små stigar genom skogen.

IMG_3354.JPG
Detta är inget man ser från vanliga bilvägen utan man måste ta sig genom skogen.

IMG_3355.JPG
Tja men i ett av dom där husen med utsikt över både stad, berg och hav kan jag väl tänka mig att bo i.

IMG_3356.JPG
En sköldpadda på promenad.

IMG_3357.JPG
Å en nyfiken ödla som inte sprang och gömde sig direkt vi kom gående. Annars brukar dom vara snabba på att gömma sig men denna tittade nyfiket på oss.

Nä men nu efter 2,5 timmes vandrande över stock och sten är vi både trötta och genomsvettiga. Dismolnen försvann och vi fick klarblå himmel under vår promenad. +28 i skuggan visade termometern när vi var där uppe så vi behöver vila oss lite.
Å vad passar bättre än ett glas…

IMG_3358.JPG
Iskallt rosé på Istanbul Café!!

This entry was posted in Svenskträffar/Vänner, Tips, Utflykter stora som små and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to En oas mitt i Alanya

 1. Veiken says:

  Vilket läckert inlägg! Det är så lätt att missa i sin närmiljö. Tack för en fin promenad. Jag tar mitt rosé om en stund! 🙂

 2. Håller verkligen med Veiken!!! 😀

  Läs jättejättegärna om min intervju med en HIV-positiv kille som blev smittad när han var 23 år gammal. Det finns så mycket okunskap om sjukdomen och därför har jag valt att skriva ett sånt inlägg. Säg också gärna vad du tycker! 🙂 Kramis

 3. Catarina says:

  Härlig promenad som vanligt. Miljön där uppe är ju så mysig och utsikten helt fantastisk, det går aldrig att tröttna på.

  Trött var jag däremot i går kväll. Efter hemkomst på eftermiddagen blev det lite mat och dusch och sedan spenderades kvällen i soffan med en bok som sällskap.
  Som helhet en mycket trivsam lördag 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Ja det var jätte mysigt och jag var också bra mör igår kväll och tillbringade kvällen på soffan. Känns lite i benen idag 😉

 4. farfar hebbe says:

  Mors..Vilket vandringsparadis du har i din närhet..Fantastiskt…
  Här hemma är det lite varmare i dag,+10 just nu,har nyss regnat en skur,,men jag gillar inte det som komma ska,,,”Vintern”…Haé Kram.

 5. Ama de casa says:

  Såg himla fint ut där uppe! Jag gillar att irra i små gränder – så länge inte bilen är med, vill säga… 🙂

 6. Tror jag är lite som du i det avseendet att jag inte heller är så mycket för det ”turistiska”. Vandrar gärna omkring i gamla gränder o hittar små vackra pärlor. Känns som om jag (som jag sagt tidigare) kommer ta en resa ner under vår/höst bara för att orka gå omkring o bara SE. 🙂

Kommentera