Nu börjar mitt jobb

Nu när säsongen börjar gå mot sitt slut och det lugnar ner sig med businessen börjar mitt hårda jobb som hemmafru. Att laga middag!
Under säsongen lagar jag i stort sett aldrig middag. Dels har man ingen matlust i värmen, dels pallar jag inte stå vid spisen när det är 40 grader och det finns heller ingen tid för familjemiddagar så oftast äter vi ute, ofta alla 3 vid olika tider när matlusten visar sig.
Denna veckan bestämde jag att nu ska jag börja laga middag hemma. Hela frysen full av köttfärs, biff och grytbitar efter bayram men jag hade redan bestämt att första middagen ska bli dillstuvad potatis och rökt lax och det blev det.
Idag har jag börjat beta av på köttet. Har precis stått och stekt massa stora köttbullar/små pannbiffar. Alex vill ju alltid ha köttbullar men stå och rulla små köttbullar orkar jag inte så det får bli stora köttbullar/små pannbiffar och det brukar gå bra. Det räcker liksom med att säga att jag har gjort stora köttbullar.

IMG_3197.JPG

This entry was posted in Lyxhustruliv and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Nu börjar mitt jobb

 1. Mamma says:

  Oj, oj då har du en jobbig tid framför dig 🙂 Fast det är ju mysigt med gemensamma middagar så det måste ju uppväga 🙂
  Det svåraste brukar vara att planera vad man ska äta.
  Puss o Kram! Smaklig måltid!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja, jag önskar bara att jag kunde tycka det var lite roligare att laga mat än vad jag gör 😉 men visst är det mysigt 🙂

 2. farmor says:

  🙂 det gäller att hitta rätt namn på maten. När mina killar var små gjorde jag en gratinerad torsk med senap m.m. Jag kallade det för en stor fiskpinne 😉 då åt de med stor aptit. Lasagne ville de ha mem ulkade inför bechamelsåsen. Lösningen var att blanda den med köttfärsen. Många trix blev det med 3 söner med olika önskemål.

  • Sand mellan tårna says:

   Smart med fiskpinnarna. Alex gillar inte fiskpinnar. Ska han äta det måste man ta bort paneringen 😉 å då e det ju liksom ingenting kvar. Han gillar fisk, inte panering 😉 äter det mesta faktiskt. Aldrig varit kräsen med mat vilket är skönt.

 3. Ama de casa says:

  Det såg himla gott ut! Här är det Anders som brukar laga maten, men jag kommer med idéer, är en fena på att hacka och heja på i största allmänhet. Och att äta… 🙂

 4. farfar hebbe says:

  Kväller..Det smakar väl bra med platta köttbullar också…
  Ja det är verkligen en bildskatt,,jag har scannat in de bilder som väckt mitt intresse,så hela lådan med bilder ska snart återgå till min bror..Haé Kram.

 5. farfar hebbe says:

  Kväller..Ja på den gamla goda tiden kände Lantbrevbäraren till alla ute i byar och glesbyggd..
  Här har det varit en riktig grådag i dag..Haé Kram.

Kommentera