En man som heter Ove

Är en underbar bok jag nyligen läst och varmt rekommenderar.
Ove är en skön typ som får en att fnissa mest hela tiden, brista ut i skratt ofta men som även får en att bli lite ledsen i ögat. Man blir både road och rörd.
Har ni läst och gillade Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann kommer ni gilla denna.

IMG_2743.JPG
Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom ”bitter” och ”grannarnas skräck”. Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!

Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller ”den där statskuppen”, som Ove själv bara minns den.

Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande berättelse om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden.

This entry was posted in Tips and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to En man som heter Ove

  1. Veiken says:

    Jag blev smått förälskad i Ove. Först undrade jag, men efter några kapitel var jag helt såld på den boken! Jag säger som du LÄS DEN!

  2. Ama de casa says:

    Jag älskade Ove ifjol, och blev riktigt ledsen när det tog slut mellan oss…
    🙂

Kommentera