Ca 75 mil härifrån flyr folk IS

Blir alldeles gråtfärdig när jag ser bilder och filmklipp på nyheter och sociala medier hur människor flyr för sina liv. Allt för att undkomma självaste djävulen, IS.

Inte långt härifrån. Ca 75 mil österut, endast 10-11 timmars bilresa bort strömmar människor från staden Kobane i Syrien över turkiska gränsen till staden Suruç. Köerna av människor som försöker sätta sig i säkerhet är enorma vid gränsen.

När man tänker efter är det skrämmande hur nära oss detta faktiskt sker.

Här pågår livet som vanligt. Många turister här nu. Folk ligger på stranden, går och shoppar, dricker för många drinkar på happy hour, åker på utflykter…
Vår vardag är som vanligt hos oss som bor här. Barn går till dagis och skola, vuxna går till jobbet…
Triathlon här i helgen med olika små jippon på flera ställen.

Ca 75 mil skiljer det mellan oss som är här och människorna där. 75 mil är inte mycket ändå är skillnaden enorm.
Samtidigt som tusentals här njuter det goda livet försöker tusentals människor där rädda sina liv.

IMG_2682.PNG
Avstånd Alanya – Ayn al Arab (Kobane).

IMG_2683.PNG
Avstånd Alanya – Suruç

IMG_2687.JPG
UD avråder från icke nödvändiga resor till hela gränsområdet mot Syrien.

This entry was posted in Allt & Inget, Inte alltid roligt and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Ca 75 mil härifrån flyr folk IS

 1. Anne-Lie says:

  Ja det är så fruktansvärt det barbarerna i IS sysslar med. Det finns inte ord för hur obehagligt det är. Stackars alla dessa människor som flyr för sina liv. Mödrar med nyfödda barn osv. Tycker inte du att det är obehagligt att vara ”så nära” IS och deras handlingar? Det är väl bara en tidsfråga innan de slår till mot turisterna. Jag tycker det har blivit obehagligt klimat här i Sverige nu p g a IS. Man blir mörkrädd eftersom vi inte vet var och när de ska slå till. Nubbekämpas de med hjälp av USA och många andra länder men det är verkligen läskigt.

  • Sand mellan tårna says:

   Då livet rullar på som vanligt här är det inget man går runt och tänker på så rädd eller så är jag inte.
   Men visst är det obehagligt att inte veta var dom dårarna kan tänkas slå till. Måtte dom slås ur kraft och förstöras och en dag kommer världen vinna över dessa hjärndöda idioter.

   • Anne-Lie says:

    Ja jag förstår. Det går inte att gå omkring och oroa sig. Ja vi får hoppas som sagt att de utplånas innan de hinner ta livet av massa oskyldiga människor. Du får ha en fin kväll! Kram

 2. eva says:

  De är så tragiskt så de finns inte ord för de! De människorna som flyr har nog inte alltid levt så gott och nu fly från det de har, hemskt. Ja tänk 75 mil de är inte långt. Lite mer än här från Stockholm till Malmö. Man ska verkligen uppskatta de man har o livet man lever. De gör man för sällan!! Kram

 3. Veiken says:

  Vi är nog skakade in i märgen alla av det som IS håller på med. Det är otroligt att människor kan vara så grymma mot varandra. Och som grädde på moset är det många killar från Angered och närliggande stadsdelar, som åker ner och ska ”hjälpa till” Det måste hejdas, men hur?

 4. Ama de casa says:

  Ja fy vad läskigt!!! Hoppas att det inte kommer närmare!
  Kram

Kommentera