Det blev som han ville

16.10 kommer Alex hem med bussen. Slutade 15.45 så det var snabbt för att vara första dan. Första veckan brukar annars vara lite hej hopp med tiderna innan chaufförerna fått in rutt och rutin.
Jag som varit nyfiken hela dan vilken klass han hamnat i frågade direkt.
5B svarade han och det var precis det han ville. Han har ju gått i B sen 1an och tyckte att det vore väl smidigt att fortsätta med det.
Vilka han skulle få som klasskompisar spelade inte så stor. Alex har många kompisar på skolan, både från egna klassen och andra klasser och årskurser och kommer överens med dom flesta.
Det blev lite blandat, några från hans gamla klass och några från A klassen samt några nya. En av dom 2 från hans klass förra året som han lekte mest med hamnade i hans klass nu vilket såklart var extra roligt men han är nöjd med alla säger han.

I år är dom bara 15 elever i klassen. Max i en klass är annars 24 vilket dom var i både A & B förra året. Då det tillkommit en C klass i år trodde vi dom var många men i A är dom bara 18 sa Alex. Hur många dom är i C visste han inte men totalt måste dom ju vara fler än 48 i åk 5 annars hade dom ju inte behövt göra en klass till.
Väldigt skönt att dom inte är fler tycker jag även om 24 som dom var innan var helt ok det med.

IMG_2231.JPG

This entry was posted in Alex skola and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Det blev som han ville

  1. farfar hebbe says:

    Hejsan.skönt att Alex har fått det som han önskade i skolan,fint att det inte är så många i klassen..
    Ja här har det varit en ”Lagomdag” inte för varmt,inte för soligt,ingen vind,,skönt rätt o slätt..Haé Kram.

Kommentera