Förlovningsfest

Igår efter Aquapark gick jag och Alex till kontoret. Han för att leka med kompisarna och jag för att förbereda inför nightsafarin.
Catarina kommer dit och hjälper mig och sen fikar vi. Hade inte tänkt stanna så länge men så…

IMG_1956.JPG
Kommer det en liten lastbil med massa stolar som placeras ut på framsidan av kontoret och då blev vi ju nyfikna. Visade sig att en granne i huset bredvid skulle förlova sig och förlovningsfester här hålls lite varstans. Ofta ute på gatan. Enkelt, spontant ( med viss planering såklart med inte hårt uppstyrt) och härligt. Vem som helst som råkar gå förbi är välkommen att joina.

IMG_1947.JPG
Musik skulle dom ha så entrén till kontoret fick stå för scenen.

IMG_1958.JPG
Alex och hans kompisar har intagit platser och…

IMG_1959.JPG
Lite folk här och…

IMG_1960.JPG
Lite folk där och…

IMG_1961.JPG
Mitt i allt möts kvällens nightsafarigäng upp.

IMG_1962.JPG
Dom som börjat svänga sina lurviga ute på gatan får flytta åt sidan när jeeparna ger sig av.

IMG_1963.JPG
Sen används stolar för att spärra av vägen åt båda håll. Å folk finner sig o det. En liten gata med inte jätte mycket trafik men dom som kom valde utan protester att vända och ta en annan väg. Här bjuder det nyförlovade paret upp till dans och…

IMG_1964.JPG
Fler hakade på och sen…

IMG_1965.JPG
Var festen i full gång!

Riktigt trevligt att se men vi smet bak på baksidan av kontoret ganska snabbt för att komma undan musiken eller musiken är det inget fel på men ljudnivån var hemskt. Tyvärr är det så här att dom ska alltid ha för hög ljudnivå på allt.

När vi sitter där på baksidan och funderar på att dra oss hemåt kommer ett meddelande från svenska Evelina ( det finns 2, en finska som stavar med 2 i och är tillsammans med Hasans bror och så svenska Evelina) som bor nära kontoret och både ser och hör festligheterna. Kom tyckte vi och det gjorde hon sen blev vi sittande på kontoret och babblade till klockan var nästan 22.30. Då först gick vi hem.

Å nu är det en ny dag.
God morgon!

This entry was posted in Combi Sherlock, Grannar, Högtider, Svenskträffar/Vänner, Turkiet är Turkiet and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Förlovningsfest

 1. Eva says:

  Fantastiskt fina bilder man blir så rörd med de Turkiska Förlovningar,o Bröllop. Allt är så vackert. O alltid utomhus fester. Va på ert bröllop förra året i sep . Nu har vi en som Gifte sig i Sverige. Som ska fira sitt Bröllop till nästa år i Alanya. Ska bli kul.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja det är kul och väldigt annorlunda mot ett typiskt svenskt bröllop vilka är fina på sitt sätt 🙂

 2. Aurora says:

  Det är annat det än våra förlovningar som oftast görs i smyg.

Kommentera