Nu räcker det!!

Elen kom som jag skrev tillbaka efter 4,5 timme. Lyckan var fullkomlig. Full fräs på både fläktar vi har på baksidan ( uteplatsen) på kontoret och ac’n.
Poff så försvann elen igen efter bara 1-1,5 timme. Precis lagom till vi skulle gå hem men vad skulle vi hem och göra? Inne på kontoret var det iaf fortfarande svalt efter ac’n så vi stannade en stund.
Gick hem ändå sen även om elen inte var tillbaka. Becksvart, inga gatlampor, nästan alla restauranger på vår gata var utan generator så där satt folk och åt i mörkret. Väl hemma fipplade jag upp mobilen och satte på ficklampan i den. Jätte bra ett par trappor sen dog batteriet. Alex hade 11% på sin iPad så ljus från den använde vi. Precis när jag skulle sätta nyckeln i låset kom elen.
Alex rusar in i vardagsrummet och startar ac’n, jag startar i båda sovrummen. Vem visste om elen skulle försvinna igen så vi ville kyla ner hela lägenheten snabbt.
Satte telefoner och iPad på laddning.
So far, so good… Elen är kvar ( var tydligen nåt stort elfel borta vid tunnlarna nånstans vad jag hörde) och jag hoppas den stannar annars blir det inte mycket sömn inatt utan ac. Vi kör inte hela natten utan sätter på timer 30 min åt gången var 3e tim ungefär.
30 grader just nu och 74% luftfuktighet enligt weather+.
Nu en iskall dusch!!

This entry was posted in Inte alltid roligt. Bookmark the permalink.

One Response to Nu räcker det!!

  1. Ama de casa says:

    Usch vad jobbigt att bli utan el i den värmen! Vi har tämligen stabil el här (peppar, peppar…) och dom få gånger den har försvunnit har det inte varit långvarigt. Underligt, egentligen, med tanke på hur elledningarna är dragna kors och tvärs och i härvor i hela stan, typ.
    🙂

Kommentera