Home sweet home

Då var vi hemma och det känns skönt. Har haft 4 underbara veckor i Sverige med nära och kära men nu är det härligt att vara hemma igen.

Flygresorna gick bra. Planet var punktligt till Istanbul men lite försenat (20 min) till Antalya.

När vi går av planet i Antalya och ska åka buss in till terminalen står där två bussar. Utanför står en man med en skylt. Speedy Alex går snabbt mot buss nr 2 och säger på väg dit att den första är full. För att inte tappa bort honom går jag snabbt efter samtidigt som jag försöker läsa på skylten och tycker mig uppfatta att det står international passengers och en pil men åt vilket håll den pekar har jag ingen aning om. Mycket folk i vägen och Alex hade ju så bråttom in i bussen.
Jaja tänkte jag vi ska väl alla till samma ställe, dvs bagagebandet oavsett buss men nämner för Alex att tänk om dom delar upp oss. Vi som kommer från utlandet och dom som åker domestic direkt men rycker på axlarna att nu är det inget att göra åt. Inklämda i bussen bland massa folk.

Kommer till bagagebanden och normalt sett när du kommer med transit från utlandet ska väskorna hämtas på ett särskilt band som är på ett avgränsat område och med en extra säkerhetskontroll. Denna var borttagen och jag misstänker mer att den där skylten har nog nåt med detta att göra men vi väntar där det står att väskor från Istanbul ska komma.
Väldigt lite folk och få väskor kommer. När alla väskor gått ett varv är vi några som inte fått våra.
En man från flygplatsen kommer fram och frågar var vi startade flygningen och både vi och dom andra som var kvar hade börjar i utlandet.
Följ mig sa han och vi började gå. Går hela långa vägen till utrikes och bagageutlämningen där.
Han släpper in oss och där på band 106 åker våra väskor runt runt.
Så, hade speedy Alex inte haft så bråttom utan vi hunnit kolla upp skylten hade vi fått veta att vi skulle åka buss nr1 som tagit oss till utrikes och där fått vårt bagage.
Nu vet vi det till nästa gång. Säkert gör dom så att transit bagage går till utrikes för att dom tagit bort den avskilda delen på inrikes.
Sen var det bara att knata hela vägen tillbaka till inrikes då det var där vi skulle bli upphämtade av Hasan.

Stora kramkalaset och sen raka vägen hem med ett stopp på ett hotell i Okurcalar för att lämna en cd/dvd från en av dagens jeepturer.

Väl hemma blev vi, om än efter lite lockande kärleksfullt välkomnade av Slash. Han vek inte en tum från oss och var så pratig och kelig.

Plockade snabbt upp kyl och frysvaror och sen stöp vi i säng. Sovit som en kratta och vaknade tidigt precis som alltid efter en flygning.
Idag blir det att först packa upp väskor sen ner på kontoret där Hasan direkt behöver min hjälp för att fixa inför kvällens nightsafari.

Dax för kaffemugg nr 2!

20140728-070326-25406872.jpg

This entry was posted in Flyger & Far. Bookmark the permalink.

Kommentera