Ramadan

Imorgon börjar ramadan/ramazan här, fastemånaden och slutar samma dag som vi kommer hem igen lagom till sekerbayram som pågår i dagarna 3.

Jag har aldrig fastat under ramadan och kommer aldrig göra det. Dels är jag inte muslim, inte religiös överhuvudtaget dels hade jag aldrig klarat det.

Nästan ingen i vår omgivning här i Alanya fastar, varken turkar eller andra. Hasan vill inte att våra chaufförer ska fasta. Äta kan dom skippa men dricka måste dom då deras jobb kräver full koncentration och dom flesta både äter och dricker. Minns förra året då en av våra paparazzi höll sig till att enbart dricka under dagen. I denna värmen som är nu utan både mat och vatten under timmarna solen är uppe kan ju vara rent hälsofarligt. Tycker det är starkt av dom som faktiskt klarar det men aldrig att jag skulle utsätta mig för något sådant.

Så medan folk här fastar tillbringar vi fastemånaden i Sverige med att frossa i massa svenskt gott gott och fortsätter frossa eller i alla fall Alex när vi kommer hem igen. Han gillar şekerbayram. Att gå runt med sina kompisar och knacka dörr och få massa godis eller en slant precis som vid våran påsk.

Ramadan Beautiful Pics

This entry was posted in Högtider. Bookmark the permalink.

One Response to Ramadan

  1. Aurora says:

    Eftersom jag arbetar i ett invandrartätt område har jag fått lite inblick i hur Ramadan fungerar. Vi hade en tandläkare som fastade . Till slut fick vi säga till honom att börja dricka åtminstone. Han blev en grinig och sur tandläkare som absolut inte var skärpt för att sköta sitt jobb. Nu har jag en Somalisk tjej i personalen som ska fasta. men hon har lagt sin semester precis under fastan. Bra gjort.

Kommentera