Inte rädd för att smaka

Alex har aldrig varit rädd för att smaka ny mat.
Ibland tycker han om något direkt, ibland inte men det hindrar honom inte från att prova igen och igen och igen och rätt vad det är gillar han det.
Färsk sparris t ex var en sån grej han provade flera gånger innan han började tycka om det.
Broccoli var det samma med men där har gilla smaken inte riktigt kommit men han fortsätter prova varje gång jag har det i nån gryta.
Sniglar i vitlök och musslor däremot föll honom direkt i smaken. Han älskar det.
Räkor och rökt lax tog ett tag men nu älskar han båda delar.
Sill provade han senast igår igen men nä, inget vidare.
Nästan all sill gick åt igår. Några få bitar fransk löksill och skärgårdssill fanns kvar så nu ikväll kokade jag ett par ägg och tänkte äta upp dom få bitarna sill till det.
Alex ville smaka och tog en liten bit fransk löksill, ryste till och det drog i munnen på honom och han svepte ett glas vatten. Så var det med det. Inget för honom men så fanns det ju skärgårdssill och han vet att det är samma fisk bara olika inläggning men den ville han också prova.
Slurp sa det så hade han fått i sig ett par bitar av den tillsammans med ett halvt ägg.

20140621-205525-75325750.jpg
Så skärgårdssill går hem och snart säkert andra inläggningar också.

Jag är jätte glad att han är så villig att prova nya saker. Det finns ju så mycket gott och Alex äter det mesta. Aldrig krånglat med maten men så har han inte heller föräldrar som är kinkiga med maten utan vi äter också det mesta. Har aldrig gjort en stor grej av mat. Aldrig tvingat honom att äta nåt han inte vill utan vill han inte så är det ok och detta har oftast gjort att han blir nyfiken och vill smaka.

This entry was posted in Alex. Bookmark the permalink.

2 Responses to Inte rädd för att smaka

  1. 🙂 ja gör man inte så stor grej av det hela så brukar ungar äta det mesta. Var likadant när mina bodde hemma. det som stod på bordet åts med stor aptit. Aldrig såg jag trollungarna skjuta bort tallriken lr säga att de inte tyckte om. Men å andra sidan gillar ju mina både pölsa o blodpudding… kanske inte ngt de flesta barn är så där stormförtjusta i. 🙂

    • Sand mellan tårna says:

      Här är det regeln, ät det som står på bordet eller gå hungrig 😉 Sen skulle jag såklart inte laga nåt jag vet att han absolut inte tycker om men som sagt, han är inte svår med mat.

Kommentera