Klara och tydliga besked

Visst är det härligt med klara och tydliga besked?!
Efter drygt 9 år här har jag lärt mig att the turkish style inte riktigt är så noga med det där.
Igår var Alex som jag skrev på utflykt till Antalya. Vi hade fått hem ett papper med dagens program där det stod att dom kommer lämna Antalya kl 19 så vi räknade med att dom skulle vara tillbaka på skolan runt 21.
Jag säger till Hasan att ser han en lärare när han lämnar av Alex att fråga för säkerhets skyll vilken tid dom beräknas vara tillbaka vilket han gjort och fått svaret kl 18.
?!?Eh?!? Detta skulle ju då innebära att dom inte kommer göra allt på programmet, det hinns inte med.
Berättade för Joanne när vi var på stranden och hon blev lika förvånad som jag men jag sa att läraren fått Hasans nummer och skulle ringa honom.
Alex hade inte sin telefon med sig utan bara sin iPad som bara funkar med wifi så han kunde inte skicka meddelande men Şenay hade med sin telefon så Joanne lovade att hålla mig uppdaterad under em/kvällen hur läget var.
Hon hörde av sig när dom lämnade Antalya och då var kl strax efter 19 så då räknade vi med att dom nog är hemma som det var sagt från början.
Runt 20.30 hör Joanne av sig igen. Då hade dom stannat i Manavgat för att ha lite chocolate and sweet party ( ungarna var väl dödströtta och behövde en sockerkick för att hålla sig vakna resten av resan) så då var det bara att lägga på ytterligare 1 tim restid.
Mig och mamma gick det ingen nöd på. Vi käkade middag på Kilim och satt där och pratade och hade trevligt men efter några timmar där blev det lite tjötigt.
Vid 21.20 hoppade vi in i bilen och jag körde sakta sakta ut till skolan och på väg ut hörde Joanne av sig igen att dom borde va framme om 20 min. Ingen buss men ett gäng föräldrar var redan på plats när vi kom och en efter en kom det föräldrar körande.
22.02 kom bussen körande in på skolområdet och äntligen var barnen tillbaka.
Så kl 21 som blev kl 18 och som sen verkade bli kl 21 igen slutade med kl 22. Tur vi inte hade ett flyg att passa. Nästa gång är det Alex som tar med sin mobil men det var ju tur att Şenay hade sin med sig för den där läraren som skulle ringa Hasan hörde aldrig av sig.

20140608-081634-29794831.jpg
Chicken Bombay blev kvällens middag igår. Rekommenderas!

This entry was posted in Alex skola, Äta ute/Fika, Turkiet är Turkiet, Utflykter stora som små. Bookmark the permalink.

Kommentera