Trash City

Jag har aldrig varit på Gold City innan mer än utanför vid hotell entrén. Har bara hört så mycket om det. Hur flådigt och fint det ska vara och när man ser det på avstånd ser det ju väldigt lyxigt ut. Uppe på höjden där det ligger och där hotellet tornar upp sig och villorna som ligger runt om. Lyx Lyx Lyx ser man framför sig men så kommer man in på hotellet och man undrar om man verkligen är på Gold City. Bara namnet andas ju lyx.
Ok, nu är det vinter och även om hotellet har öppet så är det fix på gång och allt är inte i ordning men tråkigare ställe får man nog leta efter.
Inredning som skriker dålig secondhand. Sparar på el gjorde dom nog då vi nästan fick treva oss fram till rummet frukosten för skolan var då det var så mörkt. Kallt var det inne. Färg flagnade på väggarna. Sprickor i fasaden på utsidan, vattenskador, mögel på stolar, elkablar hängde löst här och där, spruckna räcken med 5 cm smuts på, allmänt skitigt. Ok, det är vinter och dom hållet på att göra iordning men dom har gäster även nu så hotellet är inte stängt. Även vinteröppna hotell ska väl vara fräscha tycker iaf jag.
Här var det ofräsch överallt.
Dom kommer säkert spackla lite här och där på ytterväggarna något man såg dom gjort sen på med lite färg. Gärna i en annan nyans så man verkligen ser att dom bara bättrat tillfälligt. Såg på flera ställen dom gjort just så. En fasadtvätt kommer göra att det set bättre ut men detta är nog ett riktigt fuskbygge.
Samma med villorna, flagnade fasader, vattenskador, staket som sett sina bästa dar…
Nä, Gold City gör inte själ för sitt namn. Vilken besvikelse och maten var inget att hurra för heller. Brunchbuffé men all mat som låg i kantiner för att det skulle hållas varmt var ändå kallt. Inte ens fesljumnet. Personalen visste inte vad saker var när vi frågade och en servitör städade ett bord bredvid oss och tömmer askfatet på en tallrik. Tänkte inte på att det blåste så all aska flög över till oss och rakt på Katrin. När jag reste mig var jag vit på byxorna där bak från dammet på stolen. Nä fy vilket unket ställe. Trash City!

Men en kul grej har dom. Barnen var iväg och spelade fotboll på en plan som ligger en liten bit bort och vi tog en promenad.

20140308-154548.jpg

20140308-154604.jpg

20140308-154614.jpg
Dom har ju en utsikt man inte kan klaga på.

20140308-154649.jpg
Kolla vad det huset lutar utbrister Katrin.

20140308-154728.jpg
Men Gud, det ser ju ut som det ska tippa. Som om grunden sjunker på ena sidan.
Vi går runt till framsidan av huset…

20140308-154821.jpg
Eh? Kolla trädet där upp och ner säger jag. Kolla fönstren säger Katrin. Ah säger vi i kör. Allt är upp och ner…

20140308-154920.jpg

20140308-154943.jpg

20140308-155009.jpg
Vi går fram till dörrarna när vi förstod att det är ingen vanlig villa. Det var ett kontor och vi fick komma in och titta. Allt var skevt och vint och det kändes som att gå i lustiga huset. Blev ju alldeles yr och den toan skulle inte jag vilja använda.

20140308-155159.jpg
Upp och nervända huset var det mest sevärda på hela området.
Var många fotbollslag som bodde där nu och för såna grupper är nog stället bra även om det är lika sunkigt för dom men det finns fotbollsplaner att träna på, det finns bowling, spa, massage, shopping, frisör, disco, pub, pooler, vattenrutschkanor mm mm så det finns mycket man kan göra där och för såna grupper med ungdomar är det nog ett bra ställe. Lätt att hålla gruppen samlad på området. Ligger ju ganska långt från Alanya centrum så inget man tar sig en snabb promenad mellan.
Här nedan en bild på Gold City.

20140308-155922.jpg
Bilden lånad från Google.

Nästa vecka är det nog Mayas klass som får inbjudan om frukost hit men ingen av oss kommer gå.
Skolan har ju alltid haft på Filika innan men dels har dom bytt ägare på Filika och i samma veva slutat med frukostbuffén där. Synd för det var så mycket bättre på alla sätt än detta.

This entry was posted in Inte alltid roligt, Utflykter stora som små. Bookmark the permalink.

5 Responses to Trash City

 1. Catarina says:

  Jaha, missade inte så mycket då… eller jooo, skulle nog ändå ha kunnat tänka mig att få vara med och förfasa mig över hur trashigt detta så upphaussade så kallade lyxställe tydligen är då 🙂
  Och ”upp-och-ner-huset hade varit lite kul att se!

  • Sand mellan tårna says:

   Stället lär stå kvar (eller kanske inte 😉 ) så det kommer nog tillfällen att åka dit.

   • Catarina says:

    Ha ha, näähäää du(!!) 🙂 på er beskrivning av stället så lät det INTE ALLS som om det skulle stå kvar så värst länge till… så det är nog bäst att skynda sig bort dit bara för att kunna säga att man varit där 😉

 2. Mamma says:

  Där ser man, kikar man bakom den fina fasaden är det inte så fint längre. Har man ju varit med om förr.
  Även när den gäller människor.
  Puss o Kram!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja eller hur, så är det.
   Joanne berättade att hon hört att det ser hemskt ut. Hon har vänner, ett engelskt par som har bostad där och dom har berättar hur det förfaller och dom har sagt till ansvariga flera flera gånger att dom måste fixa iordning alla vattenskador, måla mm men ingen bryr sig. Joanne har inte varit där på runt 1 år och redan då var det ofräscht enligt henne och det har inte gjorts nåt sen långt innan dess.
   Guldet kanske är slut så det finns inte kapital att renovera hahaha 😉

Kommentera