Efter skolan

Från och med idag kommer Alex åka direkt till stället där dom kan få hjälp med läxor och repetera och förbereda inför exams.
Vi var där igår och pratade med dom och det verkar vara ett jätte bra ställe. Dom anda ställen vi besökte i letan efter detta hade nån bara ett par ämnen dom kunde gå hjälp i, nån hade alla ämnen men man fick bara 1 timme per gång, en annan hade ingen hjälp inför prov…
Detta stället har allt. Dom gör sina läxor där, först själva sen rättas dom och där det ev är fel eller det dom inte förstår får dom visat och förklarat för sig. All personal är utbildade lärare. Dom får hjälp att förbereda inför exams. Dom stannar tills dom är klara. Först då ringer personalen oss och vi hämtar. Skönt att veta att dom får stanna tills dom är helt klara och inte bara en timme kanske och inte ens är klara med hälften.
En lördag i månaden, ett par timmar på förmiddagen träffas dom och kör ett extra race inför kommande exams.
Man kunde välja 4 eller 5 dagar i veckan. Först tänkte vi ta bara 4 och att han åkte hem direkt på fredagar men så har dom ju oftast lite läxor eller prov att repetera inför över helgen så vi valde 5 dar. Då blir han helt ledig på helgen och behöver inte tänka på skolan alls.
Det kommer ju bli sent innan han är hemma med tanke på hur länge dom går i skolan men oavsett om han är hemma eller inte så ska ju läxorna göras och jag tror det kommer gå snabbare när han gör dom där. Hemma har han så mycket exter för sig och sitter gärna och babblar när han ist borde göra läxor.
Det finns även så barnen kan köpa nåt att äta och dricka där. Soppa, pide mm. Nu äter ju Alex mellis på skolan strax innan dom åker hem och sen middag hemma men det är bra att det finns om han vill ha nåt. Är ju inte alltid han vill ha det som erbjuds på skolan.
Ligger bra till från vårt också. Bakom ptt så det är nära och bra.
Ska bli spännande att höra sen vad Alex tycker.

Nu ska vi snart ut till skolan och tala om för dom att inte släppa av Alex hemma utan köra honom direkt dit.

20140211-105935.jpg

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

4 Responses to Efter skolan

 1. pia says:

  Godmorgon från ett grått Uppsala!

  Hela konceptet låter kanon tycker jag, och just att allt görs i veckorna 🙂 Hela helgerna fri från läxor är ju toppen. Håller med om att även om läxorna görs hemma så är det väldigt mycket ”störande” moment.
  Det ser jag på vår dotter när läxorna ska göras. Nu är det bara knappt 4 dagar kvar i skolan här och sedan väntar ett gott sportlov =) Men utan snö he he he, men vad gör väl det? Det är ju ledigheten dom har väntat på 😉

  Önskar dig en fin dag och att solen lyser gott. Ps: Vilket fint foto på Alex

  • Sand mellan tårna says:

   Ja jag är säker på att han kommer bli klar mycket snabbare än när han gör läxorna hemma.
   Härligt med sportlov snart. Lite trist att snön är borta men bara att vara ledig är ju skönt och det finns ju annat man kan hitta på än att åka skidor och pulka och ha snöbollskrig 😉

   Ha en fortsatt bra dag 🙂

 2. Mamma says:

  God Förmiddag!
  Verkar vara ett jättebra ställe. Blir ju långa skoldagar men jag tror läxor mm kommer att gå mycket fortare då han kommer koncentrera sig enbart på det. Och så är han ju helledig när han sen kommer hem och kan ägna sig åt exter hur mycket han vill 🙂
  Puss o Kram! Ha en bra dag!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja jag tror det kommer gå kanon bra och snabbt. Beroende på hur mycket han har att göra såklart.

   Puss o Kram och ha en fortsatt bra dag 🙂

Kommentera