Leta och finn läxhjälp

En kille i Alex klass plus en flicka i 3an (samt fler barn från skolan) åker till ett ställe efter skolan där dom får hjälp med läxor, förbereda inför prov mm.
Dom åker i Alex buss och vi har pratat om att Alex nu till vårterminen också ska gå till ett sånt ställe. Dom har inte så mycket läxor i år men desto fler prov. Flera prov i veckan och nu när säsongen drar igång kommer inte Hasan kunna hjälpa honom med läxor och förhöra inför prov och jag kan det definitivt inte. Jag kan hjälpa honom med engelskan men där behöver han ingen hjälp.
Så… Alex visste inte var stället ligger där Doğan och Melisa går för han vill gå på samma ställe där han känner några men han visste var bussen stannar.
Både igår och idag var jag och Hasan runt på flera såna ställen där Alex sa att bussen stannar. Herre Gud, visste inte att det fanns så många ställen på så liten yta men inte förrän idag trodde vi att vi hittade rätt. Typiskt stod det inte på vilken våning det låg och ingen skylt på dörren mer än utanför.
Jag hade förklarat flera gånger vem Melisa var men Hasan kopplade inte förrän idag och sa, ”Ja men jag känner ju både pappan och farföräldrarna väl.”
Ja men så bra ( det var ju det jag visste) då ryckte jag och så åkte vi till deras restaurang och pappan var där så vi fick både nummer, namn, pris och lite annan bra info. Tydligen ett riktigt bra ställe och dom var super nöjda.
Ingen där denna veckan så vi får ringa på måndag och prata med dom sen hoppas vi Alex kan åka dit efter skola redan i nästa vecka.

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

2 Responses to Leta och finn läxhjälp

 1. Mamma says:

  God Morgon!
  Det är ju en jättebra grej när du inte kan stötta honom och Hasan inte hinner. Framförallt med förberedelse inför proven. Då håller vi tummarna att dom kan emot Alex!
  Puss o Kram! Ha en bra dag!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja det hoppas vi men det går nog bra. Money talk och kan dom tjäna pengar på en unge till säger dom nog inte nej 😉 annars finns som sagt många fler ställen.

   Ha en bra dag! Sitter och väntar på att Alex ska vakna. Sömntuta 😉
   Puss o Kram!

Kommentera