Roliga timmen

När jag står där på skolan och kollar Alex basketträning dyker Joanne upp. Şenay går också på ”vinterskola”. Dans som dom började med för ett par veckor sedan.
Jag och Jo tar en kaffe i solen på skolan och då kommer en danska vars dotter går i 3an.
Vi tre sitter och tjötar om allt möjligt.
Vi började prata om att så många av de turkiska mammorna alltid kommer till skolan som tex vid vinterskola och är uppklädda till tänderna. Det är sminkning som tagit minst en timme, lika lång tid har dom nog lagt ner på håret. Klädda som om dom ska på Nobelfest, skyhöga klackar så dom knappt kan gå.
Vi satt där och gjorde oss lustiga över det eller mest gjorde vi oss nog lustiga över oss själva. Vi som kommer i converse, jeans och en tröja, mascara har vi orkat få på men det spelar ingen roll för vi har alltid solglasögon, håret är lagom kammat…
Vi utbrast typ i kör ” we so not belong with this people” om hur vi känner många gånger när vi kommer till skolan (även om många av mammorna är super trevliga) och så vek vi oss av skratt.
Skönt att det finns några som är som en själv och som man känner samhörighet med och de flesta av dom utländska mammorna är faktiskt ”normala”. Ytan behöver inte vara så polerad.
Här är det lite så, har man barn på en privatskola ska man visa det sen att det bara är ytan som är perfekt spelar ingen roll. Att man bor i ett kyffe och knappt har mat på bordet spelar ingen roll så länge ytan är exklusiv.

En mycket rolig timme som gick alldeles gör fort. Nu kommer vinterlovet och vinteraktiviteterna har uppehåll under dessa 2 veckor.

20140118-145637.jpg
Alex och Deniz lyssnar på tränaren.

This entry was posted in Alex skola, Tokigt, Roligt & Knäppt, Turkiet är Turkiet. Bookmark the permalink.

Kommentera