Lopplampa

Anna, min kusins sambo hade gjort en super fräck lampa av plastmuggar och påbörjat en med pappersloppor. Ni vet såna man vek när man var liten, färglade och skrev i.
Den med loppor blev jag sugen på att testa göra.
Började med att göra loppor, mellan 150-200 st. Japp, det tog några timmar. Köpte rislampor på Koçtaş.
Satte mig på golvet framför tv’n med högvis med loppor och limpistolen i högsta hugg sen var det bara att börja limma på lopporna. Tog några timmar det också men nu är den första klar och upphängd.

20140106-100359.jpg

20140106-100424.jpg
För att vara första gången är jag ganska nöjd med resultatet men tänkte göra lite annorlunda på nästa då det inte blev helt så jämt som jag ville men det är inget man lägger märke till på avstånd.
Ska bli spännande att se hur den lyser när mörkret fallit ikväll.

Den hemska gardinen i bakgrunden är snart ett minne blott eller jag kommer inte ens minnas den. Fick gardinerna till vardagsrummet i julklapp som jag hittade på Chilli och skickade mamma att köpa. Ska beställa gardinstänger idag på IKEA då dom jag hittade och tyckte var snygga på Koçtaş inte fanns i rätt längd. Ska i samma veva få upp de nya gardinerna i sovrummet som legat i garderoben ouppackade över 1 år.

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

21 Responses to Lopplampa

 1. Elisabeth says:

  Den ser ju jätte fräck ut

 2. Anna says:

  Åhh va snyggt det blev Kina!! 🙂 Kul! Min ligger fortfarande halvfärdig på hyllan. Men det är mycket mindre loppor så tar sån himla lång tid. Annat var det med plastmuggslampan:) Det gick fort som attan det, och nu hänger den i köket för nu är det lite nytt i vardagsrummet, en soffa!:) Så nu kan Alex spela spel sittandes i soffan och inte på säcken. (plus att jag inte behöver vara nervös över att du ska klippa sönder den och titta på kulorna hihi;))

 3. Lena Foglé says:

  Snygg lampa och stort tålamod måste du ha! Hälsar Lena

 4. Helena says:

  Underbar lampa! Nöjd när du tände den? / Helena

  • Sand mellan tårna says:

   Tack!
   Ja den lyser så fint 🙂 har börjat på den andra nu och den kommet ta ännu längre tid ( och bli snyggare hoppas jag) då jag gör lopporna en storlek mindre. 🙂

 5. camilla Johansson says:

  Wow, vilken tuff lampa det blev! duktig du är !

 6. Hej says:

  Hej
  Du skrev att du skulle beställa gardinstänger från Ikea…skickar de dom på cargo från Istanbul? Är frakten dyr? Önskar verkligen de snart öppna ett Ikea i Antalya…kanske alla som vill ha ett skulle kunna mejla till Ikea om detta så vi fick ett där!
  Lampan var jättesnygg 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Ja dom skickar det med dhl/cargo. Skulle ta en vecka. Vi beställde bara 4 gardinstänger ( med beslag o ändknoppar) och frakten blev 10 lira tror jag så inte dyrt alls sen blir den såklart dyrare ju större varor man beställer och mängden.

  • Deniz says:

   Kollade frakten på Ikea’s hemsida, om det totala värdet på varorna är under 80 lira så kostar frakten 10 lira. Är värdet över 80 lira så är rakten på 13% av köpbeloppet 🙂

 7. Anna says:

  hihi va skönt att jag slipper vara nervös då;) Oj va du producerar:)

 8. Catarina says:

  Det DÄR blev riktigt fräckt! 🙂 Du måste visa hur det ser ut när den är tänd också…

 9. Läckert!!! Mitt tålamod skulle aldrig klara av något sådant…jädrans så avis jag blir! 😀

 10. Madde Nilsson says:

  Hejsan! Vilken storlek hade du på papprena när du vek lopporna? 🙂
  Ska göra en sån här lampa och hittade hit nu när jag googlade. Jättefin! 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   På denna gjorde jag 2 loppor från ett A4 papper men till lampa nr två ska jag göra mindre, 4 loppor från ett A4 papper. Lampan är i storlek 48 cm i diameter.

Kommentera