50-lappen för Marie

Texten nedan är tagen direkt från facebook evenemanget för detta…

För bara några få månader levde min vän Marie Sving ett helt vanlig liv. 38 år gammal, mamma till 2 små barn och sambo med Johan (nu nygifta). Så kom cancern och inte vilken cancer som helst utan en fruktansvärt aggressiv. Läkarna i Sverige gav upp och erbjöd palliativ vård dvs vård i livets slutskede.

I Tyskland finns det dock möjligheter att få väldigt avancerad och individuellt anpassad cancervård men eftersom de svenska läkarna har sagt sitt så får Marie stå för denna kostnad själv och det är svindyrt. Hon har nu hunnit med en behandlingsomgång och är nu hemma i Sverige över jul för att vara med Johan och sina barn Myra och Morris. Den 6 januari behöver Marie tillbaka till Hallwang-kliniken.

Vad betyder 50 kronor för dig? En öl på krogen, en tidning, en hyrfilm?
Många 50-lappar kan göra en enorm skillnad för Marie.

Kan du avvara 50 kr så skulle jag önska att du sätter in dessa på Maries konto:
SEB clear. nr: 5293 kontonr: 29 156 06

Vill du delta i eventet gäller följande:
1. Tacka ja
2. Sätt in 50 kronor
3. Bjud in alla dina facebook-vänner
4. Gå in på Marie Svings facebook och läs om hennes kamp för livet – jättejobbig läsning men nyttig och kommer definitivt att ge dig nya perspektiv på livet.
(Du kan också börja med detta om du vill ha mer info innan)

https://www.facebook.com/marie.sving?fref=ts

Tillsammans så kan vi göra skillnad för Marie och hennes familj så kom igen och hjälp till!!!
Tusen tack!
Jenny Zaar (också 38 år och mamma till 2 barn)

1488186_10151897129238149_345985377_n

Det är inte så ofta jag gör sådant här. Visst ger jag bidrag men då till organisationer och forskning men sällan till privatpersoner men när jag läste om Marie blev jag så otroligt gripen och kände direkt att henne vill jag hjälpa i sin kamp. Inget barn ska behöva förlora sin mamma och ingen mamma ska behöva dö ifrån sina barn. Jag satte in 50:- var från oss 3 i familjen och kan det lilla bidraget hjälpa att göra skillnad för Marie att få fortsätta leva, få se sina barn växa upp och barnen få ha kvar sin mamma i livet känns det självklart att hjälpa.

Det är många som hjälpt och bidragit med pengar till sjukvården för Marie. Fler av mina facebook vänner har bidragit och det är glädjande att se.  Jag vet att många har det tufft nu efter jul och nyår, att plånboken skramlar tomt men vill ändå be er alla som läser detta att finns det en möjlighet att bidra så gör gärna det. Marie verkar vara en riktig fighter som vägrar ge upp och jag tycker hon ska få alla möjligheter att besegra denna djävulska sjukdom.

index

Här i Expressen kan ni läsa om Maries vädjan och kamp.

Maries Facebook

Evenemanget

Kan du avvara 50 kr så skulle jag önska att du sätter in dessa på Maries konto:
SEB clear. nr: 5293 kontonr: 29 156 06

 

Uppdatering kl 18.30: Det är inte Marie Sving det handlar om i kvällstidningarnas artiklar om mamman som bluffade till sig pengar på fb. Marie är 38 år, har 2 barn och bor i Årsta. Kvinnan som bluffade är 51 år gammal, 4 barns mor och bor i Skåne.

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

12 Responses to 50-lappen för Marie

 1. Lena Foglé says:

  Livet är då verkligen tufft för många. Ingen skall behöva dö och lämna sina små barn. Bidraget utfört och nu skall jag verkligen uppskatta att jag just nu har det väldigt bra i livet! Ska snart fixa mitt till kvällens knytis med turkiskt tema. Ska ge mig på cigara börek…….får se hur det går! Sköt om er och ha ett fantastiskt 2014! / Lena

  • Sand mellan tårna says:

   Toppen 🙂
   Man ska verkligen uppskatta det man har.
   Stort lycka till ikväll. Det kommer säkert gå bra för dig med dina sigara börek. Det är inte så svårt, mer pilligt och tidskrävande.
   Ha så trevligt ikväll 🙂

 2. Eva Olsson says:

  Naturligtsvis en 50-lapp för Marie, man blir så berörd. Finns så mycket man vill säga <3

  • Sand mellan tårna says:

   Toppen!
   Visst blir man berörd och vill hjälpa till. Hade jag ju gärna sett att människor gjorde om det var jag som var i hennes situation.

 3. Malin says:

  Hur är det med Marie? Hon har inte uppdaterat sin facebookstatus sen 20 dec. vad jag kan se? Är hon i Sverige eller i Tyskland? Jag har skänkt pengar före jul och vill gärna veta hur hon mår. Om du vet något för du gärna skriva det. Tack på förhand! Mvh Malin

  • Sand mellan tårna says:

   Hej!
   Marie har skrivit på evenemanget. Hon är kvar i Sverige och på behandlingshem. Tyvärr för sjuk just nu för att åka tillbaka till Tyskland så hon måste samla mer krafter. Hon får höga doser morfin, har problem med tarmen så hon spytt upp avföring så ett ingrepp kommer göras i Sverige för det. Annars håller hon humöret uppe och Vidar enorm styrka och vilja att fixa detta och är så tacksam för alla bidrag och allt stöd hon får.

 4. sarah says:

  Hur är det med hennen nu? Var kan man läsa vad hon skrivit på evenemanget? Hon updejtar inte sin FB? Tänker mycket på hennes och hennes familjs situation och ber att hon skall fixa detta. Hälsa henne att hon är i mångas tankar. /Sarah

  • Sand mellan tårna says:

   Hon har inte skrivit på ett tag men gick igenom en operation för trasslet med tarmarna och det gick tydligen bra.
   Hon är fortfarande väldigt dålig och har inte ork att uppdatera så ofta men genom vänner till hennes familj är familjen otroligt tacksamma för all hjälp och stöd.
   Hon har nog inte kommit iväg till Tyskland än som jag fattat det.

 5. Nina says:

  Har också följt Maries kamp. Nu har det snart gått en månad sedan ni skrivit om henne här. Hurär lget idag? Tänker ofta på Marie och hennes barn fast jag inte känner dem. Sorgligt att inte staten bekostar en sjuk människas sjukvård.

  • Sand mellan tårna says:

   Det senaste jag såg i slutet på förra veckan. En uppdatering från hennes familj där dom tyvärr meddelar att det skett en kraftig försämring för Marie de senaste dagarna och dom känner att hon inte orkar kämpa emot längre 🙁 dom tackar för all hjälp och allt stöd.
   Självklart får vi inte sluta hoppas även om det ser mörkt ut.

 6. Suss says:

  Åh hoppas det går bra för Marie!!! Så sorligt, har följt och hjälpt och undrar hur det går? Kram Suss

  • Sand mellan tårna says:

   Tyvärr gick det inte vägen. Läste nyss på fb att Marie tog sitt sista andetag inatt kl 02.08 :((((
   Så sorgligt! Hon var en kämpe men det räckte inte hela vägen.
   Fuck cancer!!!

   Kram!

Kommentera