En underbar jul!

Med härliga, mysiga, bästa familjen har vi haft.

20131228-075747.jpg
Då vi är så många (13 st i år) får inte granen plats inne. Den huggs på egna marken och får sen stå fint pyntad ute. I år högg dom (Morbror Mats, Marie och Alex) ner en fin jämn liten gran. Så liten och nätt att kulorna blåste av den då och då. Här pyntar Alex och Marie den sen leker dom med Tomtebloss. En tradition som görs varje jul på kvällarna.

20131228-080155.jpg

20131228-080218.jpg
Mat blev det också och jag har ätit så jag håller på att spricka. Julbuffé på julafton såklart. Kalkon på juldan och lutfisk på annandan till dom dom gillar det (4 av 13) och torsk till resten. Choklad, knäck, tomteskum och svenskt lösgodis mellan måltiderna. Har inte hunnit bli hungrig knappt sen vi landade på svensk mark.

20131228-080612.jpg
Bästa familjen samlad. I år hade vi en ny medlem i familjen. Min kusin Mikaels turkiska flickvän Eda var med och firade med oss. Han träffade henne när han i början av året jobbade i Istanbul. Nu pluggar dom båda i England. Urgullig tjej.

Världens bästa Tomte som varje år sabbar kvinnornas make up då vi tjuter av skratt så tårarna sprutar och mascaran rinner ner för kinderna.
I år blev han avslöjad. Alex har länge varit tveksam till Tomten. Frågat hur Tomten ser ut på riktigt. Att han ser snöret till skägget och frågat många gånger var Mats varit när Tomten kommit för det har han haft koll på att Mats varit borta.
I år blev han avslöjad och kom ut ur garderoben och det med stil. Lite striptease och när han tar av skägg och solglasögon ser vi att han har smink, blå ögonskugga och påskkärring röda kinder. Vi höll på att bryta ihop av skratt allihop. Å allt han säger får oss att tjuta av skratt. Vet inte var han får allt ifrån och han får ju oss att göra allt han ber oss om. Önskar vi hade alla jular där Mats varit Tomte på film men det hade nog fått låsas in och inte visas för någon då hade vi blivit inlåsta. Nu får Mats ta ledigt några år så får vi se hur vi gör nästa år. Tror vi alla kommer sakna vår galna Tomte.

20131228-081917.jpg
Mycket mys blev det. Överst till höger har vi Eda och Mikael. Läste ni förra inlägget med Alex julklappar och om boken min kusins sambo Anna illustrerat är den hon längst ner till vänster i bildcollaget.

20131228-082254.jpg
Mycket soffhäng blev det. Mys, prat och massa skratt.

20131228-082355.jpg
Pariskusinerna, Alex och Eda gjorde en lek. En super rolig lek och dom tjöt av skratt där dom satt. Leken går ut på att alla ska skriva ”who” ” with whom” ”where” ”doing what”. Man börjar skriva tex Alex och viker sen in pappret så den man skickar vidare det till inte ser vad man skrivit sen skriver man i nästa kolumn tex Slash, viker in och skickar vidare, 3e kolumnen tex in the church, viker in och skickar vidare och sist tex picking each others nose.
Sen läser alla upp sina så denna skulle ju bli då Alex and Slash are in the church picking each other’s nose. En sån här lek kan ju bli hur rolig som helst. Kanske något för nyårsfesten?

En helt underbart jul har vi haft.

Igår körde vi tillbaka till Göteborg och här hos mamma stannar vi tills vi flyger hem på måndag.

This entry was posted in Familjeliv, Högtider, Sverige. Bookmark the permalink.

4 Responses to En underbar jul!

 1. Eva says:

  Ja de låter helt underbart!! Roligt att va så många. När du är i Sverige känner du någon gång att du skulle vilja stanna kvar? Förstår att du älskat Turkiet men att du saknar ditt hemland. Har din man varit här någon gång? Ha en fortsatt bra tid här haha ja sen med så klart. Kram

  • Sand mellan tårna says:

   Vi är alltid många på jul och jag älskar det. Ju fler desto bättre 🙂
   Ja min man har varit här och visst saknar jag Sverige. Saknar det jätte mycket emellanåt men jag skulle inte vilja flytta hit igen just nu.
   God fortsättning!

 2. Lena Foglé says:

  Åhhh en sån underbar jul ! Alla ingredienser för att det skall bli lyckat! Men det blir säkert bra att åka tillbaka till Alanya igen ! Sverige har ju tyvärr bjudit på lite blött väder! Men nu går vi mot ljusare tider!
  Gott nytt på sig! Lena

  • Sand mellan tårna says:

   Ja vi hade som alltid en underbar jul tillsammans. Blir nästan bara vid jul vi kan träffas alla då vi är utspridda världen över med familj i Frankrike, England och Kanada samt vi i Turkiet och några få här hemma i Sverige så julen betyder mycket för oss alla.
   Kommer sakna nyårsfirandet här hos mamma i Göteborg men ser samtidigt fram emot att fira det hemma med familj o vänner. Ska bli kul.
   Ha det gott!

Kommentera