Två dagar i en

Blev fredag och igår för oss.

Upp på fredag morgon och skolan för Alex som vanligt.
På kvällen sen åkte vi vid 12 tiden mot flygplatsen. Alex hade inte sovit något alls och sov inget i bilen.

20131222-055626.jpg
Stannade på vägen och åt soppa. Något vi brukar göra. Med i bilen som sällskap till Hasan på vägen hem var Metin och Ismail hans bror.

Allt flöt på och planet från Antalya avgick i tid.
När vi sitter på planet hör jag kvitter och säger till Alex att kan dom inte stänga av ljudet på den där mobilen/iPad/ spelet, det låter ju som en fågel. Det är en fågel säger Alex och jag ser sen att på sätet snett framför mig har dom en liten fågel i en bur. Katter och små hundar har jag sett på flygningar men detta var första gången jag såg en fågel.

När vi precis kommit av planet och ska börja gå mot international terminalen kommer en finsk kvinna fram och frågade om vi skulle dit och om hon fick gå med oss då det är första gången hon är där och självklart fick hon det så vi lotsade henne igenom pass och säkerhetskontroller och sen sa vi hej då och hon var så tacksam. Kul när man kan hjälpa. Stora flygplatser kan vara skrämmande om man reser på egen hand.
Jag och Alex skulle titta om vi hittade nån leksak han kunde köpa men det finns inte leksaker att finna på Istanbuls flygplats. T om Landvetter har ju en del leksaker.
Jaja, vi sätter oss nånstans och fikar men det gick bort det med. Fullt på precis överallt på alla ställen. Ok, då sätter vi oss bara på nån av stolarna dom finns men inte heller det gick. Varenda stol var upptagen. Golvet då men knappt vi fick plats där heller. Varmt som i h-vete är det på Flygplatsen där och det har det alltid varit på vintern. Dom eldar för kråkorna och man svettas. Alla tusen människor gör ju inte att det blir svalare, kroppsvärme är ju bästa värmekällan. Vi ville bara hitta nånstans att sätta oss i väntan på att vår gate skulle komma upp på skärmen så vi kunde gå dit och sätta oss.
Allt folk, denna trötthet, Alex som då varit vaken 24 tim hade ont i huvudet av trötthet och så denna värme gjorde att han började må illa så in på en toalett där han kräktes. Vi stannade där på toan en bra stund. Kunde likväl sitta där, där fanns ju en ledig stol, en toastol.
Ute igen och då hittade vi en ledig plats på golvet bredvid små soptunnor och där slog vi oss ner tills vår gate kom upp.

20131222-062331.jpg
När så vår gate kom upp strax efter vi satte oss gick vi direkt dit.

20131222-062850.jpg
Där hade dom massagestolar så där satte vi oss. Åh så skönt för trötta kroppar.

Väl på planet slocknade Alex direkt. Jag kan inte sova på planen. Slumrade lite och hörde plötsligt när dom frågade i högtalarna om det fanns en läkare ombord. Tittar ut i gången dit flygvärdinnor springer med syrgas och läkarväska och ser nån ligga på golvet i gången. Knyter sig i magen på en och man undrar vad dom hänt. Dock var det nog inget allvarligt då vi inte gick ner för landning nånstans. Såg att dom efter 15-20 min flyttade personen och la honom/henne ( nä här använder vi inte ordet hen) på golvet på första raden.
Allt blev försenat med mat och flygvärdinnorna var något stressade men dom skötte det galant. Turkish airlines som redan ligger högt hos mig steg ytterligare i mina ögon. Enda dom ligger minus på är att mitt turkish airlines kort aldrig kommer. Jag har det provisoriska fortfarande och det är 2 år sen jag skaffa ett nytt. 20 mail om detta och samma svar att mitt kort är på väg. Irriterad som #%^*…
Strunt i det!
Resan gick strålande och Alex fick jag väcka när vi landade.

Hem till mamma och dyker direkt ner i skålen med skumtomtar och julskum.
Hann ta en bild innan den var helt länsad.

20131222-064045.jpg
Mums så gått och julmust att skölja ner med.

Iväg till Ica för att köpa telefonkort vilket jag glömt sägs till mamma. Passade samtidigt på att möta Katrins man Fatih som är i Sverige nu för att lämna över en sak från Katrin och få Mayas nya glasögon som jag ska ta med hem sen.

Hemma igen hos mamma roade jag mig med att slå in lite julklappar.

20131222-064408.jpg
La dom i säckarna med resten av julklapparna mamma fixat. Ser ur som jag varit snäll i år. En säck minst måste ju vara till mig.

Sen blev det soffan resten av kvällen innan jag kl 20 slängde in handduken och slog igen dom blå. Trött så det snurrade i huvudet på mig.

Sitter nu i mammas soffa och dricker kaffe. Utsövd och väntar på att dom andra ska vakna till liv.

Oops vilket långt inlägg det blev men det är ju två dar i en och avslutar med en kramig bild på Alex och baba när dom säger hej då på Antalya flygplats.

20131222-065141.jpg

God morgon!!

This entry was posted in Flyger & Far, Sverige. Bookmark the permalink.

4 Responses to Två dagar i en

 1. Catarina says:

  Verkar ha varit en intensiv resa… men ni är ju vana.
  Ha det så gott nu med familjen och julfirandet – vi ses snart igen 🙂 🙂

 2. Anita amas kompis says:

  Jag flög också reguljärt med byte i Istanbul och jag håller med dig. Otroligt så lite sittplatser det finns! Hoppas på bättring för det är drygt att stå när man väntar på att få reda på vilken gate man ska till. Puh!
  Turkish Airlines är ett toppenbolag att flyga med och vilken god mat som serveras!
  Önskar er en skön vistelse i Sverige.

  • Sand mellan tårna says:

   Kan hoppas dom sätter dit fler sittplatser men det har varit såhär i flera år. Sänka värmen lite också kan dom få göra 🙂
   God Jul 🙂

Kommentera