Hur tänkte dom där?

Cykelbanor har ju varit obefintligt här men nu tycker kommunen antar jag att det är som bestämmer detta att cykelbanor/ vägar ska finnas.
Jätte bra men hur tänkte dom med placeringen av dom????

20131217-101502.jpg
Typ i mitten av vägen har dom dragit blå linjer som ska markera cykelvägen.

20131217-101548.jpg
Som sagt i mitten på vägen eller mitten på en fil. Innanför cykelvägen går det en fil där en bil får plats.
När jag och Alex först såg detta på Atatürkgatan i helgen var det 5 bilar som körde förbi oss och alla 5 bilarna körde på cykelvägen. Sen körde några på insidan och några där det är tänkt att man ska köra.
Den/dom som beslutade att lägga en cykelväg såhär har nog aldrig cyklat själv och har inga planer på att göra det heller. Dessutom kommer färgen vara borta inom 1 månad då det är så det brukar bli när det målats på vägarna här, mittlinjen och stora orange fält utanför busskurer. Allt är i stort sett borta på några veckor.
Jag skulle aldrig cykla på dessa cykelvägar men så har jag ingen dödslängtan heller.
Jag hade ju tyckt det vore smartare att lägga en cykelbana på trottoaren som här på Atatürkgatan där trottoaren på båda sidor är bred som en tvåfilig väg och där trottoarerna är mindre ( normalbredd) hade dom kunnat läggas på vägen precis vid trottoarkanten.
Men men, this is Turkey och i Turkey kör vi Turkish style!!

This entry was posted in Turkiet är Turkiet. Bookmark the permalink.

3 Responses to Hur tänkte dom där?

  1. Mamma says:

    Herregud, håller med dig. Aldrig i livet att jag skulle cykla på den!
    Puss!

  2. Har set dom i dag. Vi tänkte det var til moped… Pga placeringen. Man skulle invitere alanya belediye til Sverige og vise hur man laver cykel vägen!

Kommentera