Projekt idrott

Ingen termin utan projekt och nu är det dax igen. Denna gången nöjer vi oss inte med bara 1 projekt utan säger lärarna att det höjer betygen om man gör 2 projekt så väljer Alex att göra det Alla i klassen valde inte att göra 2 projekt men hälften gjorde nog det.

Alex första projekt han valde var inom ämnet idrott och här skulle dom visa ( och skriva) hur man sköter om sin kropp. Lite näringslära. Vi pratade igenom hur han tänkt sig sen letades det bilder på nätet som jag sen förde över på cd och fick utskrivet på pappershandeln.

20131213-192348.jpg
Friska och starka som superhjältar vill vi ju alla vara så bilder på ett par superhjältar valde han.
Det är unga människor som ska förstå detta så ord som kolhydrater, proteiner mm skippar vi. Kroppen behöver energi (kolhydrater) som han stavat fel på postern och glömt ett e, styrka (proteiner) och skydd (bra immunförsvar i form av frukt och grönt).
Bra och inte bra måltider (frukost,lunch, mellis, middag) kommer sen.
En blodsockerkurva som han enkelt förklarat skrev är kroppens energi och att den ska försöka hållas på en jämn nivå under dan för att man ska må bra. Där fick även jag in att det är viktigt att vi barn får bra mat i skolan så vi kan koncentrera oss och orkar hänga med hela dan.
Kan ju hoppas den sk dietisten som gör måltiderna läser och slutar ge choklad till mackorna på morgonen och chokladpudding, chokladmuffins mm till mellis
Att man ska röra på sig och vara ute och få frisk luft. Att kroppen mår dåligt av innesittande.
Å till sist några rader om detta livsfarliga socker och vad det gör med din kropp. Hur det fördärvar kroppen genom att du kan få dålig syn, dåliga tänder, astma, sänkt immunförsvar, koncentrationssvårigheter och att man blir hyperaktiv.

På måndag ska han ta med och visa sen ska det redovisas efter nyår men då vi är i Sverige 9 dar när dom ska visa igen den 25e hur långt dom kommit får Alex göra klart denna veckan som kommer.

Ena sportläraren sa till Alex på en rast när han sprang på honom att han älskar honom för han är den enda som valt detta ämne.
Trodde fler hade valt det då det ju känns som ett lätt ämne men sen tänkte jag igen och det stod ganska klart att det nog inte är så lätt. Ni som bor här vet vad jag talar om så vi utvecklar inte det vidare.

Nästa projekt han valde är matematik och även där var han ensam i ämnet. Tror alla valde turkiska, teknik och vetenskap eller socialkunskap.

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

2 Responses to Projekt idrott

 1. Mamma says:

  Kul att han väljer lite annorlunda projekt. Det ser jättefint ut!

  • Sand mellan tårna says:

   Jag tycker också det var bra val och båda projekten blir jätte bra enligt mig. Välgjorda och lätta att förstå.
   Puss!

Kommentera