Lugn natt

Sängen och resten av möblemanget och huset har stått still inatt.

Hade ingen större lust att sova igår och Alex hade svårt att somna.
Han var så lugn när det hände och när jag sa det till honom och att jag tyckte han hanterade det jätte bra sa han att du och pappa var ju helt lugna så då kändes det inte så farligt fast jag var livrädd och ville gråta.

Han berättade att när granen vajade och rasslade trodde han först det var Slash som hoppat upp i den då Slash gör det ibland.

Det har ju varit skalv här förr men dom har gått mig obemärkt förbi. Har huset skakat vilket man känt nångång har jag alltid trott att det varit en stor buss eller lastbil som dundrat förbi men vem vet om det varit ett skalv.

Det igår gick då inte obemärkt förbi. Det kändes rejält men det skakade inte så som jag tänker att det ska göra vid en jordbävning utan det gungade. Huset gungade, soffan gungade, granen gungade/vajade så det var mer som att man satt i en båt men ändå inte. Förstår att Ahmet trodde det var som han blev yr när han var på väg upp i trappan hos sig för det var mer gung än skak.
Läskigt vad det i alla fall.

Alex har fått lära sig på skolan i första klass om jordbävningar och vad man ska göra och frågade var vår väska är med sånt man ska ha packat. Fick ju erkänna att det aldrig blivit nån sån väska packad efter att han kom hem från skolan då för över 3 år sedan och sa att alla bör ha en sådan så nu har vi bestämt att vi ska packa en väska. Alex googlade fram bild åt mig på vad jag ska packa ner. Sötisen!

God morgon från ett soligt men kyligt Alanya! Bara 8 grader imorse och det är kallt här.

This entry was posted in Inte alltid roligt. Bookmark the permalink.

11 Responses to Lugn natt

 1. Gomo says:

  Fy vad otäckt, Vilken tur att det inte hände något allvarligt.Men jag kan förstå att det måste kännas lite olustigt att veta att saker kan hända.Nu får vi hoppas att det lugnat sig.Ha det så bra ! Puss o Kram !

 2. Anita - amas kompis says:

  Vilken obehaglig upplevelse!

 3. Lena Foglé says:

  Skönt att ni haft en lugn natt! Obehagligt med jordbävning…….önskar er en lugn och bra vecka! / Lena

 4. Mamma says:

  Usch vad otäckt! Tur att det inte blev värre men jag förstår att det var riktigt kusligt när det pågick och att det var svårt att komma till ro vid läggdags. Bra att ni höll er lugna så inte Alex blev mer uppskrämd.
  Puss o Kram! Ha en bra dag!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja riktigt läskigt var det. Nä Alex var helt lugn men det beror nog på att vi var det. Hade vi blivit stressade och fått panik hade han också det.
   Du minns väl när Rick kom inrusande hos dig helt hysterisk och skrek att det brann hos grannen. Alex blev ju så rädd att han var på väg att gömma sig i städskrubben men såg sen hur lugna vi var och då blev ju han lugn och till världens hjälp med att fylla hinkar med vatten. 🙂
   Puss o Kram!
   Ha en bra dag!

 5. farfar hebbe says:

  Hej du,,Ja usch,,måtte det aldrig komma tillbaka,,vilket det förmodligen kommer att göra förr eller senare,,men man får väl önsketänka nu när det drar mot jul..Haé Kram.

 6. Ama de casa says:

  Ja fy tusan… Man blir väldigt liten när naturen ryter till… Skönt att allt gick bra, men lite elakt att ge Slash skulden… 😉

 7. Aurora says:

  Packa du din väska. Alltid lugnar det Alex och det är viktigast. Jag tror jag läst ngn stans att nere hos er är det inte ngn större risk för stora jordbävningar utan förkastningen går norrut. Kram

Kommentera