Smaskens

Då Katrin med familj åker till Sverige ikväll hade vi lite adventsfika.

20131201-144117.jpg
Några som också gillade både lussebullar och pepparkakor var Alex kompisar. Var inte alls säker på att dom skulle gilla det då både lussebullar med sin saffran och pepparkakor med sina speciella kryddor är ganska annorlunda men dom högg in på det och det var tummen upp direkt. Slank ner både en två tre och flera så kanske får jag ändå göra en omgång pepparkakor till. Lussebullar vet jag att jag måste göra en omgång till av.

This entry was posted in Högtider. Bookmark the permalink.

6 Responses to Smaskens

 1. Beatrice says:

  Hej! Jag måste fråga vart du hittar äkta saffran? Köper du det i Alanya? Har letat överallt men kan bara hitta den fejkvariant på bazaaren. Bor i Side så det är ju ungefär samma utbud av affärer som i Alanya. Tack för svar! / Beatrice

  • Sand mellan tårna says:

   Hej Beatrice!
   Jag har saffran från Sverige. Det malda man kan köpa här som dom kallar indian saffran är gurkmeja och ger ju ingen smak utan bara färg sen kan du köpa saffran som du får mala själv. Den är röd och ser ut som tobak, lite trådig sådär. Jag har inte provat själv men hört att den ska vara ok om man maler i en mortel med lite socker så kommer ok smak fram. Så testa det eller så tar du (ber någon) ta med från Sverige.

 2. Mamma says:

  Ungarna har ju mer ”vuxensmak” än grabbarna så ställ du dig vid bakbordet igen 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Ja gud vad dom älskade pepparkakorna och inte bara en av hans kompisar utan verkligen alla och dom var väl en 5-7 som lekte igår. Alex berättade att dom sagt ”åh vad din mamma gör goda saker”. Då blir man glad så jag får nog sätta en pepparkaksdeg till så Alex får ta med till kompisarna. Deniz var den enda som hade smakat innan och han visste ju väl vad det var.

Kommentera