Kvartsamtal

Har vi varit på nu. I år har dom ju ingen klasslärare så jag funderade lite på hur det skulle bli. Skulle vi få prata med alla lärare eller skulle bara en gå igenom allt.
Kommer in i rummet och där sitter 10 pers runt ett bord och då var det ändå inte alla lärare.
Kändes som man skulle ställas inför en domstol.
Jätte bra möte. Alex fick mycket beröm. I både engelska och tyska är han bland dom 3 bästa i klassen. I resten av ämnena lägger han i mitten.
Vi pratade om läxor och många av lärarna som är nya för Alex i år visste inte hur vår situation ser ut med en pappa som jobbar mycket större delen av året och inte kan hjälpa honom med läxorna hela tiden ( nu gör han läxor med Alex varje gång han har) och med en mamma som bara kan hjälpa honom i ämnena han inte behöver hjälp i, engelska och tyska samt matte. Iom detta är Alex typ självlärd på allt det dom gör hemma och det gjorde lärarna mycket imponerade då Alex ligger i mitten i klassen och över medel på alla prov och alla sa att vi lägger mer tid på Alex då för han har potential. Det märks att han är villig att lära och när han väl förstår en grej har han super lätt för det och han kan lätt ligga i topp i klassen.

Sosyal bilgiler (social studies) läraren berättade att Alex sagt att vi har en sosyal bilgiler lärare hemma så därför hade han inte gjort sin läxa en gång. Alla skrattade men jag undrar vad 17 han fick det ifrån?!?

Ett bra möte var det. Alltid lika roligt att höra hur det går för honom, vad han är bra i, vad som behöver förbättras mm. Känns så bra att skolan har så noga uppföljning av eleverna. Det gör ju att minsta lilla en elev inte hänger med på nåt så fångar dom upp dom och ger extra lektioner. Gör dom det direkt halkar inte nån efter och då behövs heller inte alltid så många extra lektioner.
Som Alex som inte fick en så bra start i matte i år. Extra hjälp sattes in direkt och han gick på 2 etüd (a 40-45 min) efter skolan sen fattade han och var ikapp och inget mer har behövts efter det. Detta att hjälp sätts in så snabbt gör ju att både barnen och vi föräldrar slipper massa frustration och slita oss i håret.

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

4 Responses to Kvartsamtal

 1. Mamma says:

  Jättekul att det går så bra för Alex i skolan! Och jättebra att dom ställer upp extra när det behövs.
  Ge honom en bamsekram från mig!
  Puss o Kram till dig!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja jätte roligt är det:) Det första jag gjorde när vi kom tillbaka från mötet var att ge Alex en stor kram. Ska ge honom en från dig också.
   Puss o Kram

 2. Anita amas kompis says:

  Åh vad roligt att det går så bra för Alex i skolan o toppen att eleverna följs upp med extralektioner om det behövs. Bra betyg till skolan

Kommentera