Pepparkaksdeg

Har just gjort mitt livs första pepparkaksdeg.

20131124-124140.jpg
Bättre sent än aldrig och vuxenpoäng på det!

This entry was posted in Högtider. Bookmark the permalink.

8 Responses to Pepparkaksdeg

 1. Aurora says:

  Pepparkaksdeg brukar man få göra dubbel sats av. En för att ätas och en för att gräddas. kram

 2. Mamma says:

  Duktigt! Definitivt vuxenpoäng – jag tror aldrig jag gjort en deg själv utan alltid köpt färdig

  • Sand mellan tårna says:

   Ja jag minns då aldrig att du gjort egen 😉 köpedegen är toppen. Hade det funnits hör hade jag köpt.
   Puss!

 3. Alexandra says:

  Nu blir jag nyfiken. Recept tack och gärna namnet på produkterna från turkiet.
  Jag har försökt prova mig fram i bakandet hör i Turkiet men misslyckas. Det är inte samma smak som i svea. Skulle bli jätteglad om du dela med dig. Och tack för en skön blogg som även ger godbitarna från svea när man lever här i Alanya. Mvh Alexandra

  • Sand mellan tårna says:

   Hej!
   Jag har inget recept eller receptet jag använde är det som stod på baksidan av påsen med pepparkakskryddor jag har med från Sverige.
   Det finns massa recept på Google. Kryddorna kan du få tag på här men det är lite pilligt då du måste pilla ut tex kardemummakärnorna själv, plocka av kronan på nejlikor mm och sen mala. Gör du förarbetet kan dom mala åt dig i en kryddbutik.
   Bästa är att ta med påsar med färdiga pepparkakskryddor från Sverige. Sirap behövs också och det finns ju inte här men jag använde naturell honung, dvs inte smaksatt och det funkar lika bra.
   Lycka till!

 4. Alexandra says:

  Vilket dunderjobb du gjort. Tack så mycket för tipset & om du har fler svenska recept lägg gärna upp, jag blir tokig på att misslyckas i köket. Har upptäckt att vaniljkryddan här nere är inte som hemma, försökte göra vaniljbullar hahaha misslyckades totallt, kladdkakan ska vi inte ens prata om… Lol
  Tack för ditt svar.
  Nu ska jag ut och köpa vatten, de är tydligen avstängt här uppe på castle…. (Man vänjer sig aldrig)

  • Sand mellan tårna says:

   Nä det är inte som ”hemma” men mycket kan man få till ganska bra. Vaniljsocker tycker jag är samma däremot inte kakaon. Den ger mest färg men lite smak så jag förstår dig med kladdkakan 😉
   Hoppas du fått igång vattnet 🙂

Kommentera