Argan oil

Den långa sommaren vi har här med mycket sol, värme, sand, salta bad gör att mitt hår blir så torrt, frissigt och allmänt jobbigt. Alla våra jeepturer till Sapadere har ju inte gjort det bättre med allt vatten och sen damm på det och vind och vatten och damm. Håret är som trassel när man kommer hem och man får ta balsam först innan man kan ta schampo och tvätta det annars går det inte att reda ut och sen mer balsam.

Katrin tipsade mig om ett hårserum som hon tycker är jätte bra för både hennes och Mayas hår.

20131119-062119.jpg

Till mitt hår som inte är så långt räcker det med en droppe som man tar i handduks torkat hår och sen låter sitta i. Håret blir hur mjukt och fint som helst. Denna finns att köpa lite varstans här i Alanya. Jag köpte min på en liten kosmetik butik som ligger vid Kale Market men den finns även på apotek. I Sverige kan man bl a köpa argan hårserum på Eleven.se som jag tycker är en av dom bästa nätbutikerna.

Precis som håret blir huden, framför allt i slutet på sommaren så torr och jag smörjer med lotion både morgon och kväll. Jag såg i kosmetik butiken att det även fanns argan olja för kroppen och köpte en för att testa.

20131119-063036.jpg

Den är också helt suverän. Behövs ytterst lite och den går in i huden direkt. Ingen kladdig olja som lägger sig som en hinna. Den är också super för naglarna. Mina naglar eller snarare nagelband blir också torra på hösten/vintern men lite smörj med denna så blir dom super mjuka. Argan olja finns även den på Eleven.se

Argan olja kommer från Argan trädets frukter och växer enbart i Egypten. Argan oljan är extremt rik på e-vitamin vilket motverkar ärrbildning och påskyndar läkning. Den är också lugnande på irriterad hud men tyvärr verkar den inte funka på min ”höstklåda” på armarna. Dess antiinflammatoriska egenskaper gör att den också är bra för acnehud och psoriasis.

 

This entry was posted in Shopping, Tips. Bookmark the permalink.

4 Responses to Argan oil

 1. Lena Foglé says:

  Bra tips ! Får ut och leta om det finns här i norr också! Kan behövas vid vintertid…..som i alla fall närmar sig här ! Idag dimma , dis och ishalka så njut där du är hälsar Lena

  • Sand mellan tårna says:

   Finns säkert på nån kosmetik butik som tex kicks om ni har det annars på nätet.
   Ha en bra dag 🙂

 2. Mamma says:

  Verkar ju suverän. Och den kanske hjälper mot din höstklåda så småningom, om du smörjer varje dag på armarna.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja jag smörjer med den varje dag och huden blir ju mjuk för jag blir ju super torr där klådan är också så kanske det tar bort klådan med så småningom. Är dock bättre nu än när du var här.
   Puss o Kram

Kommentera