Det är du mamma! Jag vet det

Så sa Alex till mig igår när vi pratade om hur länge det är till 1a december och paketkalendern.

Han säger att Tomten inte finns utan att det är min morbror som var Tomte förra julen för han var inte där när Tomten kom och julklappar som var till min morbror la Tomten bredvid sig. Så det så!

Å kalendern säger han att han vet att det är jag som gör den.

När jag sa att tänk om det inte blir nån kalender i år då för jag har hört att om man inte tror på Tomten så är det slut med såna kalendrar.

Han tittar på mig och ser aningens besvärad ut men säger Jag bryr mig inte.

Nä men ok, då är det ju inga problem svarar jag.

Alex vet inte riktigt vad han ska säga.  Är det verkligen så? Får man ingen kalender längre om man inte tror på Tomten? Hur ska jag göra nu? Riktigt ser hur hans tankar går och så säger han…Ok, men tandfen är i alla fall du.

Han ville inte riktigt säga att han fortfarande tror på Tomten längre för det gör han tydligen inte men han ville heller inte säga att han inte tror på honom för tänk om man då inte får någon paketkalender så vi drar in tandfen i samtalet och liksom villar bort hela grejen med Tomten.

Han var så söt och jag sa till honom att han nog inte behöver oroa sig utan att det blir nog en paketkalender i år också.

Har ändå varit roligt att han trott på Tomten så länge som han har (även om han tvekat och ifrågasatt honom genom åren) men det beror nog mycket på att vi bor här. Hade vi bott i Sverige hade han nog slutat tro för länge sen.

Vecka 51 2011 19-25 dec 034

Alex och Tomten julen 2011.

 

This entry was posted in Högtider, Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

6 Responses to Det är du mamma! Jag vet det

 1. Fia says:

  men söta Alex <3 inte så lätt de där när man kommer till stadiet tro eller inte tro 🙂 jag trodde länge och minns ännu när jag kom underfund me att de inte va så som jag trodde 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Jag hade slutat tro på Tomten men så en jul när Tomten kom kunde jag inte fatta vem som var Tomten då ALLA fanns på plats. Jag räknade och räknade och ALLA var där. Hahaha då började jag nästa tro igen och inte förrän många många år senare när jag var i övre tonåren fick jag veta vem som varit Tomte den gången och det var en granne haha 🙂

   • Fia says:

    Jaadu man ska aldrig va säker 🙂 jag har iaf fått träffa Finlands jultomte från Korvatunturi i finska Lappland när jag va 22 år…då blev jag som barn igen 😀

    • Sand mellan tårna says:

     Jag blir som ett barn varje julafton och vår Tomte är världens bästa. Man skrattar så tårarna rinner och man får kramp i magen 🙂

 2. Mamma says:

  Hahaha smart kille! Så han misstänkte Mats förra året? Jag uppfattade aldrig att han märkte att han saknades. Kanske dags för avslöjande i år då? 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Ja ett avslöjande är nog på gång. Ska bli kul och se om han gör något när Tomten är på plats eller bara säger något efteråt.

Kommentera