Julklappstips till barn

Som jag skev i inlägget före detta läser jag för Alex varje kväll och vi har en favoritförfattare. Jo Salmson, psydonym för Catarina Wrååk som är en svensk författare.

Tror jag förut tipsat om hennes böcker om Tam Drakriddaren. En bokserie i 6 delar som handlar om en fattig tiggarpojke som blir drakriddare. En både lite sorglig och spännande bokserie.

Almandrarnas återkomst är också en bokserie i 6 delar som handlar om Almandrarna, medlem av ett folk som fanns före människan men som på grund av trolldom förvissats till skuggornas värld och nu behöver pojken Rians hjälp för att kunna återvända. Också detta en mycket bra och spännande bokserie. Vi har bara dom 3 första böckerna men kommer köpa dom resterande 3 också nu när vi sett hur bra dom första är.

Häxfolket är en annan super bra bokserie i 4 delar. Den finns att köpa som samlingsvolym med alla 4 böckerna i en. Böckerna handlar om de tre vännerna Sol, Arel och Eno. Sol ser inte ut som någon annan i sin omgivning och hon minns ingenting från sin barndom. När hon får veta varifrån hon kommer rasar hela hennes värld ochen spännande resa börjar.

Dessa böcker är för barn i åldrarna 6-12 år,  lättlästa för barnen själva men minst lika roliga för oss föräldrar att läsa. Jag älskade att läsa dom för Alex och var lika fast i dom som han och väntade med spänning på vad som komma skulle.

En sorg när böckerna var utlästa och vi kan inte vänta tills Jo Salmson kommer ut med fler böcker. I en intervju med henne läste jag att hon lovat en fortsättning på Tam böckerna. Det ser vi mycket fram emot.

Böckerna finns bl a att köpa på bokia och på cdon

20131112-091053.jpg

 

This entry was posted in Tips. Bookmark the permalink.

2 Responses to Julklappstips till barn

  1. Mamma says:

    Visst är det kul att läsa böcker för barn som man själv tycker är spännande 🙂

Kommentera